Polis Okulu, Bakan Şimşek’in onayında

1 Ocak 2014 15:47

Isparta’ya Polis Okulu açılması için istenilen eski SSK Hastanesinin Emniyete devri Maliye Bakanı Şimşek’e takıldı. AK Parti Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç ile Recep Özel Maliye Bakanı Şimşek’e projeyi onaylatmak için yoğun çaba sarf ettiği öğrenildi.

Isparta’ya büyük katkısı olacak Polis Okulu açılmasında top Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e kaldı. Edinilen bilgilere göre polis okulu ile hizmet içi eğitim merkezinin yapılması için en uygun yer İstanbul yolu üzerindeki eski SSK binası belirlendi.

BİLGİÇ İLE ÖZEL BASTIRIYOR

Binanın ve arsanın Sağlık Bakanlığından Emniyet Genel Müdürlüğüne devri için işlemler başladı. Sağlık Bakanlığı devir için Maliye Bakanlığına yazıyı yazdı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise şu ana kadar karara imza atmadı. Polis okulu ile birlikte hizmet içi eğitim merkezinin açılması Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bina ile arsanın devrine onay vermesine bağlı olduğu öğrenildi. Devir için AK Parti Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç ile Recep Özel Bakan Şimşek’e bastırıyor.

“GEREKLİ GİRİŞİMLERİ YAPIYORUZ”

Devir gerçekleştiği takdirde Polis Okulu ile hizmet içi eğitim merkezinin açılması için İçişleri Bakanlığının onayı gerekiyor. İçişleri Bakanlığından onay sorunu yaşanmayacağı, en önemli adımın ve sorunun Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in onayı olduğu belirtiliyor. Polis Okulu ve hizmet içi eğitim merkezinin açılmasının Isparta ekonomisine büyük katkı sağlayacağı, Isparta’yı önemli bir eğitim merkezi yapacağını belirten AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç “Gerekli girişimleri yapıyoruz. İnşallah başaracağız. Ispartamıza önemli bir merkez kazandıracağız” şeklinde konuştu. Öte yandan yeni İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın Isparta’ya özel bir ilgisinin bulunduğu da gelen bilgiler arasında.

 

 

Bu haber 732 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...