Kılıç Belediyesi ile Sosyal Denge Sözleşmesi imzalandı

20 Eylül 2012 16:25

Keçiborlu İlçesi Kılıç Kasabası Belediye Başkanlığı ile Memur-Sen’e bağlı Bem-Bir-Sen arasında sosyal Denge Sözleşmesi imzalandı. Belediyenin Memur çalışanlarını kapsayan Sosyal Denge Sözleşmesi iki yıllık süreyi kapsıyor.
Törene; Kılıç Kasabası Belediye Başkanı Ali Akman, Isparta Bem-Bir-Sen İl Başkanı Kadir Bayar; İl Sekreteri Ramazan Asan ve Belediyede çalışan memurlar katıldı.
Belediye Başkanı Ali Akman, imza töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bu sözleşme memur arkadaşlarımıza hayırlı olsun. Çalışanlarımıza bu Sosyal Denge Sözleşmesi ile katkı yapıyoruz. Çalışmalarını daha verimli yapmayı; işlerine daha fazla motive ile daha fazla içtenlikle çalışacaklarına inanıyorum’’.
Bem-Bir-Sen İl Başkanımız Kadir Bayar ise, “Bem-Bir-Sen olarak Belediyelerimizde Sosyal denge sözleşmesinde bir ilki gerçekleştirdik. İlçe Belediyelerimizin ekonomik durumunun müsait olmasına rağmen yapamadığı katkıyı; Belde Belediyemiz Kılıç Belediyesi sayın başkanı Ali Akman Bey yapmıştır. Sendikam Bem-Bir-Sen ve üye memur arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Çalışan arkadaşlarımız adına önemli katkı sağlayacak sözleşmeyi imzaladık, çalışanlarımızın daha fazla hizmet üreteceklerine inanıyorum. Hayırlı olsun’’ dedi.
Bem-Bir-Sen İl Sekreteri Ramazan Asan, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Sendika olarak çalışanlarımızın ekonomik durumunu; Belediyelerimizin ekonomik durumları elverdiği ölçüde; insanca yaşamı sağlamak, ayni işi yapan kişiler arasındaki ücret dengesini sağlamak; çalışanların sosyal ve kültürel düzeylerini yükseltmek, geleceğe güvenle bakmasını temin etmek, böylece sosyal barışı sağlamak ve çalışma hayatında verimliliği artırmak; sendikamızın amacını oluşturmaktadır.
Kamu İşveren Heyeti Başkanı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Faruk ÇELİK Beyle, Sendikamız BEM-BİR-SEN arasında imzalanan Toplu Sözleşme hükmünün 5’nci maddesine göre;                                                                                                                                                                                      
MADDE 5-‘’(1) Belediyeler ve bağlı kuruluşları ile İl Özel İdarelerinin Kadro ve Pozisyonlarında istihdam edilen kamu görevlilerine, 4688 sayılı Kanunun 32.inci maddesinde yer alan usul ve esaslar çerçevesinde ödenebilecek sosyal denge tazminatı aylık tavan tutarı en yüksek Devlet memuru aylığının (ek gösterge dâhil) %100’üdür.Sosyal denge tazminatının verilmesi yönünde yapılabilecek sözleşmelerde, tavan tutarı aşmamak kaydıyla ödenebilecek tazminatın aylık tutarı, görev yapılan birim ve iş hacmi, görevin önem ve güçlüğü, görev yerinin özelliği, çalışma süresi, kadro veya görev unvanı ile derecesi gibi kriterlere göre farklı olarak belirlenebilir.’’denilmektedir.
Yukarıda belirlenen tavan tutarının %35’i oranında Kılıç Belediyesi Personeline Sosyal Denge Sözleşmesiyle artış yapılmıştır. Ayrıca bayramlarda sosyal yardım yapılacaktır. Bem-Bir-Sen olarak yapılan bu sözleşmenin Kılıç belediyesi memur personelimize hayırlı olmasını diliyoruz.
Sosyal Denge Sözleşmesi için; Eğirdir, Yalvaç, Ş.Karaağaç Uluborlu,Senirkent-Büyükkabaca ve Gelendost-Bağıllı Belediye Başkanlıklarına yasal süre içinde Sosyal Denge Sözleşmesi için başvurularımızı yaptık. Sayın Belediye Başkanlarımızın Belediyelerdeki çalışan personellerinin yasal haklarını Kurumlarının mali güçlerine göre değerlendirmelerini ve Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu sözleşme Kanununun 32.nci madde hükmü doğrultusunda olumlu cevap vermelerini; BEM-BİR-SEN olarak bekliyoruz. Saygılarımızla”.

Bu haber 2133 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...