“Bazı siyasi parmaklar Isparta’daki kurumsal barışı bozmaya çalışıyorlar”

1 Ocak 2014 15:48

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, belediyeye yapılan haczin olumlu hiçbir tarafının bulunmadığını açıkladı. Geçmişte bu durumla karşılaşanlara seslenen Yalçın, “Daha dün ‘Alacaklı da devlet, borçlu da devlet’ diye geçmişteki ayıplarını bu şekilde örtmeye çalışanlara sesleniyorum; Madem durum böyle neden bu yönteme başvurdunuz?” dedi.

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Belediyeye yapılan hacizden sonra ilk kez konuştu. Belediye Başkanı Günaydın’ın da dediği gibi seçime 3 ay kala böyle bir yönteme gidilmesinin manidar olduğunu ifade eden Yalçın, bazı siyasi parmakların Isparta’daki kurumsal barışı bozmaya çalıştığını ileri sürdü. Isparta’nın bir valisinin belediye başkanının ve bürokratlarının bulunduğunu ve ili bunların yönetmesi gerekirken bazı siyasi parmakların müdahale ettiğini iddia eden Yalçın şunları söyledi;

“‘ALACAKLI DA DEVLET, BORÇLU DA

DEVLET’ DİYORDUNUZ NE OLDU?”

“Yusuf Ziya Günaydın Belediye Başkanı olduktan sonra bugüne kadar 75 milyon TL geçmişe dönük borç ödemiş. Hasan Balaman döneminde toplam ödenen rakam 6 milyon 300 bin TL. Yani AKP kendi borcunu kendi döneminde Günaydın’ın ödediği rakamın küsuratı kadar ödemiş! Daha dün ‘Alacaklı da devlet, borçlu da devlet’ diye geçmişteki ayıplarını bu şekilde örtmeye çalışanlara sesleniyorum; Madem durum böyle neden bu yönteme başvurdunuz? Bazı siyasi parmaklar Isparta’daki kurumsal barışı bozmaya çalışıyorlar. Isparta’nın bir Valisi, Belediye Başkanı ve Bürokratları var. Isparta’yı bunların yönetmesi gerekir. Bunlar da gayet ellerinden geldiği kadar uğraş veriyorlar. Ama bazı siyasi parmaklar maalesef yaşadığımız bu talihsiz olayı Türkiye kamuoyuna düşürüp belediyemizi yıpratmak istiyor. Türkiye’de borcunu ödemeyen belediyeler sıralamasında birinciliği AK Partililer alıyor. Haziran 2013’te bir belediyeye ait 296 milyon TL’lik borç hazine tarafından üstlenilmiştir. Biz buna da karşıyız ama bir şekilde belediyelere yardım edilmesi gerekir.

“GÜNAYDIN VAR HUZUR VAR”

Isparta’da bu işi siyasi rant olarak düşünmeyen ve gelecekte bir takım rantlar peşinde olmayan hemşerilerimiz için söylüyorum; Isparta Belediyesi’nde Yusuf Ziya Günaydın var, huzur var. Bugün bir tane alacaklı belediyeye gelip de ‘Bizim borcumuzu neden ödemiyorsunuz?’ demiyor. Geçmiş dönemde durum böyle değildi. Bugün evlerinin ve dükkânlarının önü kazılan insanlar yok. Isparta bugün herkesin huzur içerisinde yaşayabileceği bir kent haline gelmiş ve kentle, kentliyi buluşturmuş bir belediye var.

“YAPTIKLARI ŞEY GERİ TEPTİ”

Belki birileri bunu Türkiye’de bir sansasyon yaratmak için yaptı ama bu şey maalesef geri tepmiştir. Halkımızın güveni tam olduğu için bu tür olaylara prim vermemektedir.

“SİYASİLER DEVLET KURUMLARININ

ÜZERİNDEKİ ELLERİNİ ÇEKSİNLER”

Belediye Başkanımız belediyeye ait kamuda kullanılan arsalar ve binaların takas yöntemiyle borcun kapatılmasına yönelik çalışma yürütmektedir. İşin içine Sayın Valimizde girmiştir. Bu çalışmanın neticesinin beklenmesi gerekir. Bu dönemde iş bu şekilde halledilmiş olursa artık geçmiş dönemde olduğu gibi borçları kontrol edilemeyen bir belediye değil, borçları kontrol altında, yatırım yapan bir belediye olacaktır. Lütfen siyasiler devlet kurumlarının üzerindeki ellerini çeksinler.”

 

Bu haber 696 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...