“Bakan evlatları için değil vatan evlatları için çalışıyoruz”

1 Ocak 2014 15:49

Belediye Başkanı Günaydın, AKP Belediyelerinden çok farklı olduklarını belirtti. Borç yığınının içinde bile devletine en çok katkı sağlayan belediye olduklarını bildiren Günaydın, “Bakan evlatları için değil vatan evlatları için çalışıyoruz. Ancak gelin görün ki karşılaştığımız manzara ortada” dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta ve Türkiye gündemine ilişkin yeni değerlendirmelerde bulundu. Haciz olayıyla şoka uğradıklarını bunu hak etmediklerini belirten Günaydın, sinirinin geçmediğini söyledi. Çünkü devletine en çok katkı sağlayan Belediye olmalarına rağmen yine devletin kendilerine karşı tutumunu hiç beğenmediğini ileri süren Günaydın, bu durumu bir örnekle açıkladı.

“BEN DE BİR NEVİ ÖBÜRÜNÜN HASANIM”

Babasının kendine güzel bir olay anlattığı ve bundan çok etkilendiğini ifade eden Günaydın, “Babam bana bir olay anlattı. Isparta’da 1950’deki seçimlerde köyümüzde ‘Öbürünün Hasan’ diye bir adam varmış. Bu adama oy attırmışlar. 8-10 kişi bu adamı dövmüş. Bu adam dayak yerken oyunu yine gönlündeki partiye atmış. Oy vermek tekme ve tokada bakmıyor. İnsanlar istediği partiye oyunu atıyor. Öbürünün Hasan yediği dayağa rağmen oyunu atmayı başarmış. Yani adam idealine ulaşıyor. Adam Atatürk gibi geliyor gözüme. Tekme tokat, dayağın altında ama oyunu yine atıyor. Ben de bir nevi Isparta’da ‘Öbürünün Hasan’ oldum” dedi.

“BENİM ÖDEDİĞİM PARALAR AYAKKABI

KUTULARINA YOKSA ÇELİK KASALARA MI GİDİYOR”

Öte yandan bugüne kadar yaklaşık 75 milyon TL devlete ödeme yaptığının altını çizen Günaydın, “Ben devletime her zaman yardım ettim. Peki, ödediğim paralar nereye gitti? Ayakkabı kutuları içine mi yoksa yatak odalarındaki para kasalarına mı? Maliye Bakanlığı’na soruyorum; acaba AKP Belediyelerine de aynı haciz işlemi yapılıyor mu? Benim rotamı şaşırtmak istiyorlar, duvara toslamamı istiyorlar. Onların gayeleri bu. Ayrıca 3 aydır Isparta Belediyesi’ne müfettiş gelmiyor. Bu duruma şaşırıyorum” diye konuştu.

TAPE KAYITLARI HAZIRLIĞI YAPIYORLAR BİLİYORUM

Diğer taraftan AKP’nin TAPE kayıtları hazırlığı içinde olduğunu iddia eden Günaydın, “Bunu biliyorum. Bana istihbaratı geliyor. Telefonda şakalaşma ya da espri yapılır. Her şey konuşulur. TAPE kayıtları kapı arkasında dinlenen kayıtlardır. Ama ettiğinizi bulacaksınız. Bizim de Allah’ımız var. Şimdi onlar çekecek inşallah. Türkiye’de esas sandık açılmadı. Sandık açılsın insanlar ağlayacak ben nasıl oy verdim diye. Biz AKP belediyelerinden farklıyız. Biz bakan evlatları için değil vatan evlatları için çalışıyoruz. Bakan evlatları için nasıl çalışılıyormuş gördünüz!” şeklinde konuştu.

ROZETİMİ TEKRAR TAKTIM

Seçime yaklaşılırken AKP’nin kendilerine saldıracaklarını bildiklerini dile getiren Günaydın, “Seçime doğru saldırıları bekliyordum. Belediye Başkanı olduğumda rozetimi çıkartıp il başkanıma vermiştim. Sözümü tuttum. 3 ay kala tekrar taktım. Son günlerdeki olaylara tepki olarak taktım. Etkiye tepki olarak taktım. Bu saldırıları önleyelim dedim. Bu belediye MHP’ye ait. Bende gardımı aldım. MHP’li belediyeye saldırdıklarını görsünler diye. Hiç siyaset yapmadan, herkese hizmet edecek medeniyetim var. Gardımı 3 hilal takarak aldım. Gelsinler, görsünler. 3 ay takacağım. 3 aydan sonra kaldırabiliriz” dedi.

CHP’NİN İKİ OKUNU SEVİYORUM

Son olarak CHP İl Başkanı Vedat Şenol’un kendine “Senden büyük Allah var” dediğini ve buna çok gücendiğini ifade eden Günaydın, “Vedat Şenol çok nezaketli bir adam. Bu il başkanımıza bravo, doğruyu doğru söylüyor, yanlışı yanlış söylüyor diye iyi serzenişlerde de bulunmuştum. CHP’nin 2 oku benim hoşuma gidiyor. Biri Cumhuriyetçilik diğer Milliyetçilik. Bunlar da ortağız. Her şeyden önce Atatürk’ün kurduğu parti. Bu partinin yaşamasını isteriz. Ama bu sözü söylemesine gerek yoktu. Bu söze layık olmadığımı o da biliyor. Ama bu sözünden gücendim. CHP’yi CHP’liler kadar bilen bir insanım” diye konuştu. 

Bu haber 682 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...