Eğirdir’de ‘Gaziler Günü’ kutlandı

20 Eylül 2012 18:18

Eğirdir’de Gaziler Günü kutlamaları her yıl olduğu gibi bu yıl da törenle kutlandı. Törene tam kadro katılan Eğirdir Dağ Komando Okulu Ve Eğitim Merkez Komutanlığı subayları kutlamalara renk kattı.

Eğirdir’de Gaziler günü kutlama faaliyeti, 19 Eylül 2012 Çarşamba günü  saat: 11 00’de Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Muharip Gaziler Derneği’nin Atatürk Anıtı’na  çelenklerini sunması ile başladı.

Çelenklerin sunumunun ardından  Cumhuriyetimizin  kurucusu Yüce Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Aziz Şehitlerimiz ve ebediyete intikal etmiş Gazilerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu akabinde İstiklal Marşımız  söylenildi.

Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Türkiye  Muharip Gaziler Derneği Eğirdir Temsilcisi Hüseyin Koçaslan yaptı ve  şunları dile getirdi: “Gaziler günü münasebetiyle toplandığımız buradan Kosova’ya, Bosna’ya, Batı Trakya’ya, Balkan’lara, Kıbrıs’a, Hocalı’ya, Kafkasya’ya, Kore’ye ve Anadolu’nun Bağrına “Selam Olsun.” Bu selam, Çanakkale’den Sakarya’ya dönüştür.  Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasına müteakip Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e T.B.M.M.’nin 19 Eylül 1921 tarihinde 153 sayılı kanun ile Mareşallik rütbesi ve Gazilik unvanının verilmesinin 91’inci yıldönümünü büyük bir coşku ile kutluyoruz. Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin yanısıra Kore Cumhuriyeti ve K.K.T.C’nin varoluş mücadelesinde ve iç güvenlik harekatı sonucunda kazanılan Gazilerimizin onurlandırıldığı gündür. Gaziler günü canlarını bu Aziz Vatan ve Ulus’a adayan tüm gazilerimize kutlu olsun. İlçemizde bulunan Gaziler Derneğimizin resmiyete kavuşma aşamasından bugüne kadar her türlü katkıyı sağlayan ve daima yanımızda olan Sayın Kaymakamımız Dr. Yalçın Yılmaz’a, Garnizon Komutanımız Tümgeneral Ethem Büyükışık ile Belediye Başkanımız Osman Nuri Özmeral’e teşekkürlerimizi ve bizleri bu mutlu günde onurlandıran herkese şükranlarımızı sunuyorum. Dün olduğu gibi bugün de aynı inançla bu Aziz Vatanın birliği ve bölünmezliğine ve ulusal değerlerine saldıranlara karşı her zaman kanımızı akıtmaya, canımızı feda etmeye hazırız. Bizim için vatan savunmasında Şehit ve Gazi olmak kadar güzel kavram olamaz. Şehit nurlanmış, Gazi onurlanmış askerdir. Saygıdeğer konuklar, her ne şartta olursa olsun Aziz Milletimizin ve mukaddes vatanımızın koruyucusu ve kollayıcısı olma azim ve kararlılığındaki bizler; Çanakkale’de donanma topçusunun ateşlerine ve mermi yağmuruna karşı süngü hücumuna kalkanların, can alıp can verenlerin torunları olarak önce Sakarya’da, Dumlupınar’da, seneler sonra Kore’de, Kıbrıs’ta ve çeyrek asırdır Küpeli, Cudi ve Cilo’da vatan bellediğimiz bu topraklar uğrunda canımızı, kanımızı ve uzuvlarımızı feda etmeye devam ediyoruz. Değerli konuklar; sözlerime son verirken önce şehit olmak ülküsüyle savaşan, elinde sancağıyla o mertebeye ulaşmak için en önde koşan, hücumdan yılmayan, korku nedir bilmeyen, kurşun yaraları gül kokan, Hürriyet savdalı, İstiklal’e hülyalı, eli öpülesi ana ve babaların biricik evlatları, tarihi şan ve şerefle dolu yüce Türk Milleti’nin Kahraman Mehmetçikleri ve onların eşsiz komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının ve rahmetli olan Gazilerimizin önünde saygıyla eğiliyor, minnet ve rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun.”

Protokol üyeleri çelenk sunma merasiminin ardından Gaziler Derneği’ni ziyaret etti. Ziyarette kalabalık, derneğe sığmayınca meydanda kurulan masalara oturuldu. Gaziler Derneği Başkanı Koçaslan, Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz’a, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanı Tümgeneral Ethem Büyükışık’a ve Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’e derneğe verdiği desteklerden ve katkılarından dolayı teşekkür plakete verdi.

Başkan Özmeral, plâketi alırken, “Gazilerimiz için ne yapsak azdır. Belediye olarak bizler vazifemizi yapıyoruz. Lâyık olabiliyorsak ne mutlu. Eğirdir’imizde Gaziler Günümüzü başka yerlere nazaran daha farklı kutluyoruz. Burada Askeriyemizin oluşu ayrı bir zenginlik veriyor” dedi.

Bu haber 1267 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...