Dalgıç polisler Altınkum Plajı’nda hizmet verecek

3 Ocak 2014 15:19

Başkan Özmeral, “Su Altı Grup Amirliği Eğirdir için bir ilk olarak yerini alacaktır. Polis Teşkilâtımızın hizmetleri unutulmayacaktır”

Eğirdir Su Altı Grup Amirliği, Bölgeye Hizmet Verecek, Eğirdir Merkezli Çalışacak. Dalgıç Polisler, Isparta Burdur Ve Konya Dâhil Olmak Üzere Bölgeye Hizmet Verecek. Başkan Özmeral’den Emniyet Müdürlüğü’ne Tam Destek.

Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, İlçe Emniyet Müdürü Yasin Orakoğlu ile görüşmesi sırasında ilgili personele Altınkum Plajı’ndaki girişte bulunan binada Emniyet’in yeni Su Altı Grup Amirliği için gerekli hazırlıkların yapılması talimatını verdi.

İlçe Emniyet Müdürü Yasin Orakoğlu, Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’i ziyaret ederek Isparta İl Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürlüğü bünyesinde kurulan Su Altı Grup Amirliği hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Merkezi Eğirdir olmak üzere bölgeye hitap edecek Su Altı Grup Amirliği bünyesinde ilk başlayışta 5 dalgıç personel vazife yapacak.

İlçe Emniyet Müdürü Yasin Orakoğlu, Isparta'nın göller bölgesinde yer almasından dolayı Eğirdir'de Su Altı Grup Amirliği’nin kurulduğunu açıkladı.

Başta Eğirdir Gölü'nde ve bölgedeki sularda boğulma, kaybolma, suç delili araştırma, su ile ilgili adli olan her türlü olayda müdahale etme konularında hizmet verecek Su Altı Grup Amirliği hususunda bilgiler veren İlçe Emniyet Müdürü Orakoğlu, "Isparta, bulunduğu konum itibariyle Göller bölgesinde yer alıyor. Ama Isparta'da Su Altı Birim Amirliği yoktu. Bu birimin kurulması için İl Emniyet Müdürlüğümüz tarafından Emniyet Genel Müdürlüğümüze yapılan teklif kabul gördü. Onayı geldi. Eğirdir'de Su Altı Grup Amirliği hizmet verecek. Gerekli malzemelerimiz alındı. Alınan malzemelerimiz Eğirdir Belediyesi’ne ait Altınkum Plajı’nda muhafaza edilecek. Kurbağa adam olarak bilinen profesyonel dalgıç polislerimiz Isparta, Burdur ve Konya illerinde bulunan bütün sularda yaşanan olaylarda görev alacaklar. İlk olarak 5 personel göreve başlayacak. Temin edilen malzemeler Altınkum Plajı’mızda Belediyemize ait bölümde muhafaza edileceği gibi gelecek personelimiz de Altınkum Plajı’mızda Belediyemize ait binada hizmet verecek. Belediye Başkanımız sağ olsun her konuda olduğu gibi bu yeni birimimle ilgili her türlü kolaylık ve yardımı yapıyor. Kendisine teşekkür ediyoruz.” dedi.

Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, “Isparta İl Emniyet Müdürlüğümüz, Koruma Şube Müdürlüğü bünyesinde Su Altı Grup Amirliği’nin kurulmasından dolayı son derece mutlu oldum. Bu hususta önceden İl Emniyet Müdürümüzle görüş alışverişimiz oldu. Bölgeye hitabedecek böylesi güzel ve faydalı hizmet verecek Polis Teşkilâtımızın yeni birimini ilçemize kazandıran İl Emniyet Müdürümüz ve Milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Eğirdir Gölü’müzde zaman zaman yaşanan boğulma, kaybolma veya çeşitli olaylarda dalgıçların gelmesi bekleniyordu. Olaylara anında müdahale etmek için Su Altı Grup Amirliği’nin kurulması çok isabetli oldu. Su Altı Grup Amirliği’nin ilçemizde merkezinin bulunması ve bölgeye hizmet edecek olmasından dolayı memnun oldum. Büyük bir ihtiyaç ve eksiklik giderilmiş olacaktır. Altınkum Plajı’mızdaki binalarımız bize de yeter, Emniyet Teşkilatımıza da yeter. Belediye olarak her türlü kolaylığı sağlamaya hazırız. Su Altı Grup Amirliği’nin kurulması ve ilçemize kazandırılmasında emeği geçenlerin yanında hizmet vermeye erkenden başlaması için gayret sarfeden İl Emniyet Müdürümüz başta olmak üzere İlçe Emniyet Müdürümüze ve emeği geçenlere ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Bu haber 632 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...