Eğirdir’de Doğalgaz yeniden gündemde

3 Ocak 2014 15:20

Merkez nüfusu 10 binin üzerindeki ilçelere doğalgaz ulaştırılmasını sağlamak maksadıyla elektrik abone sayısı toplamının yüzde 60’ı kadarının abone bağlantısı bedelini yatırması karşılığında BOTAŞ’a başvuru hakkına sahip olunacağı ile ilgili Bakanlar Kurulu’nun 22 Şubat 2013’te aldığı kararın 6 ay daha uzatılacağı açıklandı.

Eğirdir Kaymakamlığı Özel İdaresi tarafından daha önce açılan hesaba abone sahiplerinden 300’e yakın kişinin para yatırması çok düşük seviyede olunca paralar iade edilmişti.

Enerji ve Tabiî Kaynaklar Bakanlığı’nın 31.12.2013 tarih 01883 sayılı çok ivedi ve günlü olarak gönderdiği Bakan Taner Yıldız imzalı yazıya göre daha önce 29 Ekim 2013 tarihinde sona eren başvuru tarihinin yeni imzaya açılan Bakanlar Kurulu Kararı’nın yayımı ile 6 ay daha uzatılacağı bildirildi.

Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, doğalgaz için yeni bir fırsat daha doğduğunu belirterek, “Doğalgaz ile ilgili konu her ne kadar Kaymakamlıklara verilmiş ise de Eğirdir hepimizindir. Belediyemiz olarak daha önce de Eğirdir Gölü Özel Hüküm Belirleme kapsamında öncelik verilmesini resmi olarak ilgili Bakanlıktan talep etmişsek de Bakanlar Kurulu Kararı’na göre işlemlerin yapılacağı cevabı gelmişti. Şimdi de yeniden abone bağlantı bedeli yatırma süresinin 6 ay daha uzatılacağı yazısı geldi. Bu fırsatı toplumun bütün kesimi olarak çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Doğalgaz öncelikle Eğirdir’e gelmelidir. Belediye olarak bu hususta ne gerekiyorsa yapılacaktır. En az %60’lık elektrik abone sayısı kadar abone bağlantı bedeli yatırmanın yanında Eğirdir Gölü’nün içme suyu kaynağı olması yeniden gündemde tutularak bu kapıdan da Eğirdir’e öncelik verilmesi için çalışmalar yapılacağını belirtmek isterim” dedi.

300 yakın kişilik para yatıranlar listesinde bulunan Başkan Özmeral, böyle bir uzatmanın olabileceğini tahmin ederek yatırdığı parayı çekmediğini açıkladı.

 

 

 

Bu haber 595 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...