Sağlık için yürüdüler

3 Ocak 2014 15:22

Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareket Hayat Programı kapsamında 2014 yılı “Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı” ilan edilmiş olup bunun başlangıcı olarak da 29 Aralık 2013 Pazar günü,  organizasyonu Isparta Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yapılan, İl Sağlık Müdürlüğünün ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinin destekleriyle “Sevdiklerimizle Sağlığa Yürüyoruz”  temalı yürüyüş etkinliği gerçekleştirildi.

Gökçay Huzurevi önünden başlayıp, Polisevi önünde biten yürüyüşe, Vali Vahdettin Özkan’ın eşi Dr. Ruhan Özkan, Vali yardımcısı Cengiz Ata, Jandarma Komutanı J.Alb. İsmail Cömert, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Osman Aydın, İl Emniyet Müdürü Mehmet Or, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük, çok sayıda kurum amiri, sağlık personeli, öğretmen ve öğrenciler, resmi kurum çalışanları ve sivil toplum katıldı.

Ayrıca yürüyüşe katılan herkese, Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Sağlık Bakanımızın Mektubu konulu el broşürü, pedometre, Obezite ile ilgili spot sözlerin yer aldığı tişört, su ve elma dağıtıldı.

Yapılan etkinlikte, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Karakaya:

"En değerli hazinemiz olan sağlıklı yaşam, sadece kendimiz için değil, sevdiklerimize ve tüm insanlığa karşı en büyük sorumluluğumuzdur. Kalp-damar hastalıkları, diyabet, hipertansiyon vb. kronik hastalıların oluşmasına zemin hazırlayan obezite ile mücadele etmek, toplumu yeterli ve dengeli beslenmenin yanında fiziksel aktivite konusunda da bilgilendirmek ve bilinçlendirmek, obezitenin yol açtığı hastalıkların oluşmasını önlemede çok büyük önem arzetmektedir. Sağlığımıza değer vermek ve onu korumak gerekmektedir.

Yeterli ve dengeli beslenerek,  hareketli yaşam tarzını benimseyerek kendi değerimizi arttırmış oluruz. Sağlıklı olduğumuz ölçüde ülkemize de yararlı bir birey olacağımız şüphesizdir. Sağlık bilincinin artması ve buna bağlı olarak hareketli yaşamı tercih etmemiz, sunulan her türlü tedavi edici sağlık hizmetlerinden çok daha önemlidir.

Yeni yılda herkeste sağlıklı bir yaşam bilincini oluşturmak amacıyla bu yürüyüş etkinliğini düzenlemiş bulunmaktayız. Günümüzün 24 saatinin sadece yarım saatini kendi sağlığımıza değer verecek bir bakış açısını yaşam felsefemize koymuyorsak kendimize ve sevdiklerimize haksızlık etmiş oluruz.

Halkımızın Alışveriş Merkezlerinde asansör ve yürüyen merdiven kullanmamaları, evlerde ve işyerlerinde de asansör yerine merdivenlerin tercih edilmesi, otobüslerden bir veya iki durak erken inilmesi, çocukların, gençlerin ve ebeveynlerin spor faaliyetlerine katılmaları, mobil telefon görüşmelerinde oturarak değilde yürüyerek konuşmaların yapılması, televizyon kumandalarının kullanılması alışkanlığının bırakılması, yakın mesafeler için araç kullanılmaması Obezite ile Mücadelenin en güzel örnekleridir. Sevdiklerimizle daima Sağlıklı Yaşama Yürüyelim.

2014 yılının tüm halkımıza sağlıklı, mutlu ve huzurlu olmasını dilerim" dedi.

 

            

Bu haber 610 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...