“Türk işçisiyle dalga geçmekten başka bir şey değildir”

3 Ocak 2014 15:27

Ülkücü İşçiler Derneği, 2014 yılı asgari ücrete yapılan ilk altı ayı için % 5, İkinci altı ay için % 6 zamma, “Bu zam fiyaskosu alın teriyle geçinip, sizin fark edemediğiniz helal kazançla geçinen muhterem ve dik duruşuyla her zaman takdir toplayan Türk işçisiyle dalga geçmekten başka bir şey değildir” şeklinde tepki gösterdi.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada; “Ülkücü İşçiler Derneği Isparta Şubesi olarak bu günün Türkiye’ sinde Kamuoyunun yolsuzluk ve hırsızlıkla meşgul olmasından dolayı gecikmeli olarak ele alınan, 2014 yılı asgari ücrete yapılan ilk Altı ayı için % 5, İkinci altı ay için % 6 zammı Genel Merkez ve Ülkücü İşçiler Derneği Isparta Şubesi olarak kabul etmemiz mümkün değildir. Bu zam fiyaskosu alın teriyle geçinip, sizin fark edemediğiniz helal kazançla geçinen muhterem ve dik duruşuyla her zaman takdir toplayan Türk işçisiyle dalga geçmekten başka bir şey değildir.

Türkiye’mizin güdümlü ve yandaş olmayan sivil toplum kuruluşlarının belirlemiş olduğu, dört kişilik bir aile için açlık sınırı 1065,00TL. Yoksulluk sınırı 3470,00TL. dir. Tüik denen Devletin bir kurumu yoksulluk sınırı temel alarak yaptığı hesaplamalara göre ise asgari ücretin en az 1205,00TL. Olması gerekmektedir. Fakat hükümetin yaptığı yeni zamla bu rakamın % 70 ‘ inde kalınmıştır.

Maalesef AKP hükümeti Bakan çocuklarına gösterdiği ilgiyi muhterem Türk işçisinden esirgemektedir. Türk işçisini açlık sınırının altında bir rakama mahkûm etmek, ölüme terk etmekle eş değerdir.

AKP iktidarı döneminde kamuda ve özel sektörde çalışan kesimin gücü iyice düşmüş ve bu kesim büyük ücret kayıplarına uğramıştır. Petrol fiyatları ayda en az iki kere artırılmıştır. Gelen zamların yıllık % 20 leri aştığı bir ortamda asgari ücretin % 5 artırılması çalışan işçilerle alay etmek demektir.

Ülkücü İşçiler Derneği Isparta Şubesi olarak her zaman çalışanlarımızın yanında olacağız, bunların hak ve menfaatleri noktasında her zaman net tavır takınacağız.

Bu vesile ile 2014 yılının çalışan kesimimiz için iş kazalarının olmadığı ve çalışanların işini kaybetmediği, işsizliğin artmadığı ve çalışanın açlıkla karşı karşıya bırakılmadığı bir yıl olarak geçmesini temenni ediyorum”.

 

 

Bu haber 591 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...