“Seçenek ya da alternatif değil tek çareyiz”

3 Ocak 2014 15:30

Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Süleyman Çakan, geçmiş dönem ve mevcut dönem belediyecilikte insanların hafızalarında iki önemli şeyin kaldığını belirtti. Çakan, “İktidar ya da muhalefetin en çok hafızada kalan şeyleri ya yolsuzlukları ya da çektirdikleri eziyetler” dedi.

Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gençay ile Belediye Başkan adayı Süleyman Çakan dün düzenledikleri ortak basın toplantısında iktidara ve muhalefete yüklendi. Gençay daha çok ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunurken Çakan ise yerel yönetimleri eleştirdi.

“HIZLI TREN GİBİYİZ”

Asgari ücretin açıklanmasının ardından derin bir üzüntü içine girdiklerini ifade eden İl Başkanı Gençay, “Sanki işçilerimize çok büyük ücretler verilecekmiş gibi hava estirilirken, netice olarak bir asgari ücretliye ancak günde 1 simit parası kadar zam verildi. Bize anlatılan farklı, gerçek rakamlar daha farklı. Hesaba vurduğumuzda bir aile çayla simit yese bir asgari ücretin yetmediğini görüyoruz” dedi.

“BİRİLERİ İYİ AMA MİLLET İYİ DEĞİL”

Faiz lobisine karşı olanların yine onları asgari ücretliden daha çok beslediklerini ileri süren Gençay, “Biz Refah Partisi döneminde faiz lobisine değil, asgari ücretliye yüzde 110 zam verdik. Bunlarda 10 yıldır o zammı veremediler. Birileri iyi ama bu millet iyi değil. Bu seçimde artık geçmişte yaptıkları gibi sihir yapamayacaklar. AKP’de büyük oy kaybı olacak. Yaptığımız ziyaretlerde de bunu görüyoruz” diye konuştu.

“AHLAK VE MANEVİYAT BİZDEN BAŞKA HİÇBİR PARTİDE YOK!”

Öte yandan diğer partilerden çok farklı olduklarının altını çizen Gençay, “Sloganımız ‘Önce ahlak ve maneviyat’. Bu hiçbir partide yoktur. ‘Diğer partiler dürüst değil mi?’ diye sorulacak olursa; Herkes aynı değil ama rakamlara baktığımızda yolsuzlukların diğer partilerde daha çok olduğunu ve bizim partimizde olmadığını görüyoruz. Belediyeye giren birisi kapıda ‘Rüşveti alan da veren de melundur’ yazısını görürse orada hiçbir şey teklif edemez. Ama kapı açık olursa o zaman her türlü yolsuzluklar çıkar. Seçimde hızlı tren gibi gidiyoruz” şeklinde konuştu.

“GEÇMİŞ DÖNEM BELEDİYELERİNE BAKILACAK

OLURSA İNSANLARIN HAFIZALARINDA İKİ ŞEY KALDI”

Belediye Başkan Adayı Çakan ise AKP ve MHP’nin belediyecilik faaliyetlerini eleştirdi. Geçmişe dair herkesin hafızasında iki şeyin kaldığını ileri süren Çakan, şunları söyledi; “Bakıyorsunuz hatırladıkları şeylerden biri yaşadıkları eziyet. Bir dönem yerel yönetimden ve belediye başkanından yaşadıkları eziyetle hatırlıyorlar. Bu eziyetten dolayı o belediye başkanını göndermişler. Diğer taraftan bakıyorsunuz, onlara da şans tanınmış. Onlar da yönetime gelmişler. Bir dönem ellerinden geleni yapmış olmalarına rağmen bugün arkalarında mahkemeleri, şaibeleri ve bir takım olumsuzluklarıyla hatırlanıyorlar. İktidar ya da muhalefetin en çok hafızada kalan şeyleri ya yolsuzlukları ya da çektirdikleri eziyetler.

O dönem kaybettiler ve nöbet değiştirdiler. Ama kaybeden aslında Isparta oldu.

“SEÇENEK DEĞİL TEK ÇAREYİZ”

Bu anlamda diğer partiler gibi bir seçenekte ya da alternatifte değiliz. Biz tek çareyiz. Ancak bu pozisyondan kurtarabilecek ve çıkış yolu gösterebilecek olan tek partiyiz. Yaptığımız ziyaretler bu sonucu veriyor. Artık geçmişteki gibi bir seçim değil, bu dönem gerçekten kendi ve şehrin menfaatleri ile vizyonunu düşünen bir şehir halkımız var.”

 

Bu haber 605 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...