Şarkikaraağaç’a piyango kondu

3 Ocak 2014 15:31

Maden Teknik Arama Ş. Karaağaç’ta yaptığı çalışmalarda elektrik santrali kurulabilecek rezerve ulaştı. 2 yıl daha sürecek çalışmalar sonucunda toplam linyit kömürü rezervi ortaya çıkarılacak.

2014 yılının ilk ve en güzel haber Ş. Karaağaç’tan geldi. Maden Tetkik Arama (MTA) tarafından 2 yıl önce ilçede başlatılan linyit kömürü rezerv belirleme çalışmalarının yarısında sevindirici haber geldi. MTA mühendislerinin çalışmaları sonucunda linyit kömürü ile çalışan termik santral kurulabilmesi için gerekli 30 milyon ton rezervin bulunduğu tespit edildi. Yetkililer çalışmalarını 2 yıl daha sürdürecek ve toplam linyit kömürü rezervi belirlenecek.

EN AZ 1 BACALI TERMİK SANTRAL KURULMASI PLANLANIYOR

Öte yandan termik santral kurulabilmesi için en az 1 bacalı santrale 30 milyon ton linyit kömürü rezervi gerekiyor. Birinci yıl çalışmalar sonucunda 14 milyon tonluk rezerv tespit edilmişti. Bu yılsonuna kadar ise 30 milyon tonluk rezervin olduğu tespit edildi. Bu Ş. Karaağaç’taki linyit kömürü ile en az 1 bacalı termik santral kurulabileceği anlamını taşıyor.

Ş. KARAAĞAÇ ATILIMA HAZIRLANIYOR

Yetkililer, 2 yıl daha rezerv belirleme çalışmalarının süreceğini belirterek, “2 yıl sonunda ilçe genelindeki toplam linyit kömürü rezervi belirlenecek. Bundan sonraki süreç Enerji Bakanlığının kararına bağlı. İlçede termik santral kurulmasına karar verilmesi durumunda Ş. Karaağaç çok büyük atılım yaşar” şeklinde konuştular.

NÜFUS 10 BİNDEN 50 BİNE ÇIKABİLİR

Diğer taraftan Ş. Karaağaç’ta termik santral kurulması için bütün şartların uygun olduğu, Enerji Bakanlığının ilçeye termik santral kurulmasına karar vermesi ve santralin kurulması durumunda ilçe nüfusunun 50 bini bulacağı belirtiliyor. Ş. Karaağaç’ın ilçe merkezinin nüfusu şu anda 10 bin dolayında.

 

 

Bu haber 1617 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...