Hedef Şampiyonlar Ligi

4 Ocak 2014 11:32

Son yıllarda açtıkları kurslarla çevre illerin de dikkatini çekmeyi başaran ve kursiyer yoğunluğu nedeniyle mevcut alana sığamayan Halk Eğitim Merkezi yeni yılda eski Gazi Lisesi’nin bulunduğu alana taşındı. Merkez Müdürü M. Emin Arseven, yeni yıl ve yeni yerle birlikte hedef büyüttüklerini açıklayarak “Türkiye’de hangi dalda olursa olsun kurs sayısı, kurs çeşidi ve nitelik bakımından hedefimiz 1. olmak. 2. olmak mağlubiyettir” dedi.

Isparta’nın son dönemde parlayan kurumlarından biri olan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü yeni binasına taşındı. Daha önce 6 Mart Caddesi’nde eski Hilmi Dilmen İlköğretim Okulu yanında hizmet veren Halk Eğitim Merkezi yeni yıl itibariyle eski Gazi Lisesi’nin bulunduğu binaya taşındı.

“EN İYİ MERKEZLERDEN BİRİ OLDUK”

Alan yetersizliği nedeniyle kurs açmakta sürekli sıkıntı yaşayan merkez şimdi daha geniş bir alana kavuşmuş oldu. Halk Eğitim Merkezi Müdürü M. Emin Arseven,  yeni yerlerine taşınmakla birlikte Türkiye’deki en iyi merkezlerden biri olduklarını açıkladı. Eskiden kısıtlı alanda çalışmak zorunda kaldıklarını hatta bölünmüş odalarda hizmet verdiklerini ifade eden Arseven, gelişmeleri ve hedeflerini şu şekilde açıkladı; “Hemen arkamızda Hilmi Dilmen’in B bloğu olarak bilinen ancak Turizm, Ticaret, Öğretim Genel Müdürlüğü’ne tahsisli bir binayı ayağa kaldırmıştık. İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle o binayı eski Gazi Lisesi’nin bulunduğu binayı geçen yıl takas ettik. Daha sonra ‘Oranın tamamını alın Gazi Lisesi’ni de bize verin’ dedik. Böylelikle Gazi Lisesi’nin tamamı bize, eski binamız da İmam Hatip Ortaokulu’na verildi. Bugün de (dün) son bilgisayar laboratuvarlarını yeni binamıza taşıdık ve taşınma işlemini noktaladık.

“EKİP VE BİNASIYLA YENİ BİR HALK EĞİTİM MERKEZİ OLUŞTURULDU”

Burada tadilat yaptık. Tuvaletten başladık, dersliklere kadar elden geçirdik. Vatandaşın genellikle iş yoğunluğu olduğu birimleri zemin katta topladık. Açıköğretim, kurs belge dağıtımı, danışma ve döner sermayeyi zemin kata koyduk. Kuaförlük ve Cilt Bakım Atölyesini de zemin kata yerleştirdik. Cilt Bakımı konusunda gelişme kaydettik. Son olarak lazerli cilt bakım hizmeti dahi veriyoruz. Birinci katta idareye belli bir bölüm ayırdık. Müdür yardımcıları, memurlar ve öğretmen odası oluşturduk. Her müdür yardımcısı hiç değilse kendi işini yaparken bir başka arkadaşının etkisinde kalmadan çalışabilecek durumda geldi. Kadromuza da yeni isimler eklendi.

“RENGARENK OLACAĞIZ”

İdare katının karşısında 2 tane mutfağımız var. Isparta’da böyle bir mutfak bulunması zor. Bu konuda iddialıyız. Önce projeksiyonla teorik bilgiler veriliyor diğer tarafta uygulama yapılıyor. İlerleyen zamanlarda mutfağa kamera koyup salondan izlettirmeyi düşünüyoruz. Yemeğin nasıl ve hangi ortamda yapıldığını herkes görsün. Pırıl pırıl bir mutfağa sahibiz. Kamu kurumunda çalışan aşçı çırağı ve kalfaları burada kurs alıyorlar. Bu yıl birde ustalık belgesi vereceğiz. İşyerlerine yerleştirdiğimiz kursiyerlerimiz var. Ayrıca 5 giyim, 8 el sanatları, 2 resim atölyesi var. Buraların birçoğunu kursiyerler aralarında para toplayarak düzenlemişler. İdarenin üst katında da 4 bilgisayar laboratuvarı yaptık. Bu salonlarımız farklı renklerde boyandı.

“AÇIKÖĞRETİM İŞLEMLERİNDE NUMARATÖR DEVRİ BAŞLIYOR”

Açıköğretim iş ve işlemleri için gelen öğrenciler salonda oturacaklar. Oraya bir numaratör koyacağız. Sırayla işlem yapacaklar. Bu şekilde yaşanan kargaşayı da engellemiş olacağız. Kayıt zamanları çok fazla yoğunluk oluyor. Bu şekilde bir düzene koymak istiyoruz.

“HEDEFİMİZ TÜRKİYE’DE 1. OLMAK”

Merkezimiz vatandaşların ihtiyaç duyduğu her türlü belgeyi verecek bir duruma getirdik. Çevre illerden çok fazla talep geliyor. Geçen hafta BİMER’den bir şikâyet dilekçesi geldi. ‘Halk Eğitim’e gittim işitme engelliler KPSS kursu açın dedik. Açacağız dediler ama öğretmenlerle görüşüyoruz diye halen açılmadı. Kursun açılmasını istiyoruz’ diye yazmışlar.  Adrese baktık Antalya. Bende cevap verdim; ‘Görülüyor ki, Antalya’da bile açılmamış.’ Ama biz açtık. Antalya’da vatandaş Isparta’yı şikâyet ediyor.

Türkiye’de hangi dalda olursa olsun kurs sayısı, kurs çeşidi ve nitelik bakımından her bakımdan hedefimiz birinci olmak. İkinci olmak mağlubiyettir düşüncesi var. Ayrıca Halk Eğitim denilince Isparta Halk Eğitim’in akla gelmesini istiyoruz.”

Bu haber 808 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...