KONEXPO Fuarında Ş. Karaağaç Standına büyük ilgi

20 Eylül 2012 18:31

KONEXPO Fuarı’na Şarkiraağaç rüzgarı esti. Fuarda, iş adamları, Türkiye’nin önde gelen sanayicileri ve siyasetçiler Şarkikaraağaç Standına yoğun ilgi gösterdi

KONSİAD Başkanı Abdullah Başcı tarafından özel olarak KONEXPO Fuarı için davet edilen Şarkîkaraağaç Belediye Başkanı Şafak Ufacık fuar öncesi yapılan gala yemeğinde milletvekilleri, iş adamları ve Türkiye’nin önde gelen siyasetcileriyle bir araya gelerek Şarkikaraağaç’ı anlattı. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve Devlet Bakanı Egemen Bağış’ın açılışına katıldığı fuar yoğun ziyaretçi akınına uğradı. Şarkikaraağaç Belediyesi de fuar da bir stand açtı.

STANDA YOĞUN İLGİ

Yöresel motiflerin sergilendiği stand yoğun ilgi gördü. Stand ziyaretçileri arasında Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ve beraberindeki heyet başta olmak üzere Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ömer Dinçer, Devlet Bakanı Egemen Bağış, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İstanbul Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Avukat Ali Müfit Gürtuna, İstanbul, Edirne ve Konyanın İlçe Belediye Başkanları, Torku Genel Müdürü Recep Konuk, Akkanat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Akkanat, Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, pek çok vakıf ve dernek yöneticileri ve beraberlerindeki heyetler, sanayiye ve kültüre yön vermiş ileri gelen işadamları ve firmaları da yer aldı.

ULUSAL VE YEREL BASIN ORADAYDI

Ulusal ve pek çok yerel basın tarafından da ilgiyle takip edilen fuarda Şarkîkaraağaç ve Şarkîkaraağaç kültürü tanıtılmış ve yoğun ilgi gördü. Stand ziyaretçilerine Şarkikaaraağaç’a özgü lezzetler tattırıldı. İlçe sınırlarında bulunan Kızıldağ Milli Parkı ve Beyşehir Gölü’nün önemi tüm ziyaretçilere vurgulanarak anlatıldı.

ŞARKİKARAAĞAÇ’I ANLATTI

Şarkikaraağaç Belediye Başkanı Şafak Ufacık KONEXPO Furarı’nın galasında protokolde yer aldı ve yaptığı konuşmada tüm katılımcılara Şarkikaraağaç’ı anlattarak, yatırımcıları ilçeye davet etti.

GÖRÜŞME BİRLİKTELİĞİ SAĞLANDI

Öte yandan pancar ekicileri ile ilgili Torku Genel Müdürü Recep Konuk ile de birebir görüşülerek pancar ekicilerinin sorunları masaya yatırıldı.

Şarkikaraağaç’ın yatırıma hazır olduğu sanayileşme konusunda girişim beklediği dile getirilerek ileriki dönemlerde yeni projelerde görüşme birlikteliği sağlandı.

 

Bu haber 854 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...