MHP’den istifa edenler başka bir partiye mi geçiyor?

6 Ocak 2014 15:17

Bilindiği üzere Şarkîkaraağaç İlçesinde MHP İlçe Teşkilatı bir süre önce görevinden topluca istifa etmiş ardından da görev istifaları gelmişti. Edinilen bilgilere göre istifa eden heyetin başka bir parti çatısı altında birleşip seçime gireceği ileri sürülüyor.

Isparta’nın  büyük ilçelerinden biri olan Şarkîkaraağaç’ta seçim arifesinde ilginç gelişmeler yaşanıyor. Seçim dönemlerinde yaşanılan olaylarla Türkiye’de adından sıkça söz ettiren Şarkîkaraağaç yine ilginç bir duruma sahne olabilir. Bilindiği üzere geçtiğimiz ay MHP İlçe Yönetimi Belediye Başkan Adayına tepki olarak görevinden topluca istifa etmişti. MHP İl Yönetimi ise boşluğu hemen doldurarak yeni bir atama yaptı. Ancak edinilen bilgilere göre istifa eden heyet yeni bir partiye katılacak.

KIZGINLIK KÜSKÜNLÜK YOK ANCAK SEÇİME GİRİLECEK

Öte yandan heyetin istifa edip başka bir partiye geçmelerinin küskünlükten ya da kırgınlıktan olmadığı belirtiliyor. İstifa eden heyetin kendi istediği adayı geçecekleri partiden göstermek istedikleri için böyle bir duruma başvurduğu konuşuluyor.

YALÇIN “ONLAR BİZİM AĞABEYİMİZ” DEMİŞTİ

Diğer taraftan yaşanan gelişmeler sonrası MHP İl Başkanı İsa Yalçın, adayı sadece kendi isteği ile belirlemediklerini, Genel Merkezin de dahil olduğu istişareler sonucu belirlendiği ifade ederek istifa eden heyete güzel mesajlar vermişti. Yaşanılanların bir kargaşa ya da küskünlük olarak algılanmaması gerektiğine değinen Yalçın, “Onlar bizim ağabeyimiz” demişti. İstifa edene heyetin ne yapıp yapmayacağı ilerleyen günlerde belli olacak.

 

Bu haber 610 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...