"Şimdi otopark ve şehir trafik sorununu çözeceğim”

6 Ocak 2014 15:23

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, cuma akşamı muhtarlar ve basın mensuplarıyla bir araya gelerek son gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasının sonlarına doğru sinirlenen ve kötü söz söylememek için kendini zor tutan Günaydın, seçimi nasıl kazandığını da açıkladı. Günaydın; “Nasıl 1’inci olduk? Sağolsun birisi 1’inci yaptı beni. Ödenecek 150 milyon geçmiş borç olmasaydı ben 1’inci değil 5’inci bile olamazdım” dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Cuma akşamı belediye yemekhanesinde muhtarlarla bir araya geldi. Günaydın, basın mensuplarının da katıldığı toplantıda değerlendirmelerde bulundu. Özellikle konuşmasının sonlarında seçimi nasıl kazandığını açıklayan Günaydın, herkesi şaşırttı.

“BELEDİYE İLE İŞBİRLİĞİ İÇİNDE OLMAYA GAYRET GÖSTERİYORUZ”

Seçimlerden sonra da aynı görevlerde bulunmak istediklerini açıklayan Muhtarlar Derneği Başkanı Osman Kınay, “İnşallah 30 Mart’tan sonra da burada hep birlikte yeniden olacağız ve olmaya devam edeceğiz. Ispartamızın sorunlarını her gün dile getirmeye devam edeceğiz. Bu sorunların çaresini de belediyemiz ve valiliğimiz başta olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarla birlikte çözmeye gayret göstereceğiz. Biz mahalle muhtarları olarak Belediyeye her zaman muhtacız. Belediye de bize muhtaç. Mahallenin sorunlarını bir muhtar arkadaş sokağına kadar bilir. Bundan dolayı belediye ile her zaman işbirliği içinde olmaya gayret gösteriyoruz” dedi.

OLDUKÇA SİNİRLİYDİ

Öte yandan konuşmasında sinirli olduğu gözlemlenen Günaydın, kötü söz söylememek için kendini zor tuttu. Son olarak belediyeye uygulanan hacizle sarsılan Günaydın, bunu bir türlü kabullenemediklerini açıkladı. Yapılanları muhtarlara bir bir anlatan ve şikayet eden Günaydın şunları söyledi; “Elimizden ne geldiyse bir çalışma programı kurduk. Bu programda bir mahalleyi, bir caddeyi veya bir sokağı planlayarak yapma düşüncemiz olmadı. Bir şey yapıyorsak tüm Isparta olarak düşünüyoruz ve ona göre planlıyoruz. Bir ağaç bile dikilse, asfalt dökülüyorsa ya da altyapı yapılıyorsa bütün Isparta planlanıyor. Isparta’da 40 yıldır yapılan çalışmalar yenileniyor. Şuanda toplamda155 kmasfalt ve180 kmaltyapı yapıldı. Altyapının yüzde 70’i bitti. Kalanı da 2 yıl içinde yapmayı planlıyoruz.

Isparta’da bir dağla mücadele eder gibi sel sularıyla mücadele ettik. Yalnız bu dönemde 6 bin adet yağmur ızgarası döşendi. Bunu da özellikle son 2 yılda kendi imkanlarımızla yaptık.

“BENİMLE UĞRAŞIRKEN ÇOK ÖNEMLİ BİR ŞEYİ UNUTTULAR”

Isparta’nın miladi olacak dediğim anda 1 yıl önce derhal operasyon hazırlıkları başlandı. Isparta Belediyesi’ne ‘hizmet ettirmemeli ve Günaydın’ın elinden bu işi almalı’ diye operasyon yaptılar. Günaydın, eşine, çocuklarına ve ailesine düşkündür. Çünkü ailesi reisi ve iyi bir babadır. Bununla güreşelim ve yerle bir edelim diye ailemi de mahkeme ortamlarına sürüklediler. Ama neyi unuttular bunlar? Allah’ı unuttular. Ama Allah’ta bize lütfetti.

81 Vilayette çözülemeyecek konular vardır. Bunlar bir kanserdir. Isparta’da bu kanser vardır. Bu kanseri biz çözeceğiz. O da şehir planlamasıdır. Şimdi otopark ve şehir trafiği sorununu çözeceğiz. Bunu şimdi açıklamak istemiyorum. Çünkü arkamdan herkes trafiği konuşmaya başlıyor. Bunu da muhalif adaylar konuşuyor. Nasıl çözeceksiniz kardeşim? Gelin anlatın bana bakayım? Bir tanesini söyleyemezler. Bu şehircilik bilimidir. Bu sorun projelerle çözülür. Yer altı otoparklar ve trafik sirkülasyonları, tek ve çift istikamet yollarla çözülür. Bu projelerin açılımını seçim propagandalarda anlatacağız.

“YER ÜSTÜNDE BİR TANE ARABA OLMASINI İSTEMİYORUM”

Yer üstünde bir tane araba olmasını istemiyorum. Her şeyin yuvası varsa, arabaların da yuvası olacaktır. Araçların yuvası da otoparktır. Bu benim ihtisasıma giriyor. Bunu şehirci bir mimar olarak söylüyorum. Isparta halkı bunu yıllarca unutamayacak. Eğer bu sorunu çözemezsem de Allah korusun gözüm açık gidecek. Çözersek dünyada çözüm örneği Isparta’da olmuş olacak. 81 Vilayet için kanser olayının tedavisi ortaya çıkacak. Ben bunun hazırlığı içine girdim. Sağlık İl Müdürlüğü arkası, eski Özel İdare binasının altında şehir merkezinde toplam 5 bin m2 istimlak yaptım. 10 milyon TL ödedim ve projelerini çizdim. İhale aşamasına getirdik.

Yerin altına 4 kat, 8 asansörlü çok teknolojik havalandırmalı bir otopark yapacağız. Buradaki cihazlar otomatik olacak. Hatta bu cihazlar insansız da çalışabilecek. Fen kolu kontrol kolu kuracak ve bunu belediye işletecek. En uygun rakama da hizmet verilecek. Buradaki amacımız kazanç değil, hizmet olacak.

“İŞTE DÜRÜSTLÜK VATAN SEVDALILIĞI BUDUR”

Geçtiğimiz hafta bize ikinci bir operasyon daha yapıldı. Bütün dünyaya duyurdular. Bu operasyonu Almanya’da biliyor, Avusturya’da biliyor, Amerika’da biliyor. 6 tane taraflı kanal tarafından dünyaya bu haber servis edildi. 3245 tane tırnak parselimiz var. İş yapmak isteyenler gelip Belediyeden bunları satın alabiliyorlar. Bunlara haciz konuldu. Hizmet durdu, belediye kilitlenmiş oluyor. Bu diğer operasyon kadar büyük bir operasyon kaldı. Çünkü seçime 3 ay kaldı. Yalnız maliyeye 21 milyon TL para ödemişim. Karacecemizden (Cebimizden) ödedik bu parayı. Yani belediyenin imkanlarından verdik. Alın teriyle kazanılan paradan ödüyorsan buna karaceceli denir. 21 milyonu ödemişim, 8 milyonu ödeyememişim. Nereye? Maliye Bakanlığı’na. Bizden sürekli 10-29 yıllığına diye bedava arsa alıyorlar sonra onların oluyor. Verdiğimiz arsalara milyon liralar desek az. Özellikle İstanbul’da AKP’li belediyeler camilere bile yerlerini parayla satıyorlar. Ben 3-4 tanesini ayırayım da şu 8 milyon yerine vereyim dedim. Sayın Valimizle konuştuk. Valimiz gerçekten değerli ve şahsiyetli bir insan. Bazen öyle şahsiyetlere yanlış tavırlar oluyor ülkemizde. Vatan evlatlarına bize düzenlenen operasyon gibi olaylar oluyor. Hırsızlar her yerde yaşıyor. Dağlara, taşlara köşkler yapıyorlar. Onlara hiç kimse dokunmuyor. Benim tüm mülklerim üzerimde. Benden önceki başkanlar bir bela gelirse diye tüm mülkleri üzerlerinden almışlardır. Balaman’ın üzerinde bile bir lira yok. Benimkisi üzerimde. Bir lirasını kaçırmadım. Belki bizim elimizdeki mülklere de bir gün icra gelebilir. Ama üzerimden atmam. İşte dürüstlük, kahramanlık, ülke için çalışmak budur. Dürüstlüğün daniskası budur. Hepimiz helal kazanacağız. Bu prensiple çalışıyoruz.

Ben borcumu ödeyeceğim diyorum. Valimiz derhal icraları kaldırttı. İçişleri Bakanlığı’na bilgi vererek kendisinin bilgisi olmadığını söylemiş. Ama hizmet ettiğim için beni mahvetmek istiyorlar. Devletine en büyük yardım eden, para ve vergi ödeyen Türkiye birincisi Isparta Belediyesi Başkanıdır. Hem de açık arayla. Neden birinci olduk. Sağolsun birisi birinci yaptı beni. Ödenecek 150 milyon geçmiş borç olmasaydı ben birinci değil 5’inci bile olamazdım.”

 

 

Bu haber 708 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...