Yalvaç Belediye Meclisi Ocak ayı toplantısını yaptı

7 Ocak 2014 19:06

Yalvaç Belediyesi meclisi aylık olağan toplantısını 03 Ocak Cuma günü gerçekleştirdi. Belediye meclis salonunda saat 19:00’da başlayan toplantıya 13 üye katıldı ve gündemde bulunan on madde görüşülerek karara bağlandı.

Başkan Tekin Bayram çoğunluğun olduğu tespitinin ardından oturumu açtı. İlk olarak bir önceki meclis toplantısında alınan kararlar okunarak üyelerin oyuna sunuldu. Üyelerin oybirliği ile kabulünün ardından gündeme geçildi. Gündemin ilk üç maddesinde sırasıyla Denetim Komisyonu, Plan Bütçe Komisyonu ve İmar Komisyonu seçimleri yapıldı. Yapılan seçim sonucu, bir önceki komisyonda görevli üyelerin aynen devamına karar verildi.

Gündemin dördüncü ve beşinci  maddelerinde geçici işçi çalıştırılması ve sözleşmeli personel ücretleri görüşüldü. Konu hakkında üyelere bilgi veren Başkan Bayram, geçici işçi olarak bir personel çalıştırıldığını, bunu yine devam ettireceklerine bunun dışında işçi almayı düşünmedikleri; sözleşmeli olarak ta iki kişi çalıştırıldığını ve maaşlarının belirlendiğini söyledikten sonra yapılan oylamada maddeler oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin bir diğer maddesinde “İmar planında okul ve resmi kurum alanı olarak gösterilen özel şahıslara ait parsellerin mülkiyet sahiplerinin talebi durumunda hisselerin rızalı kamulaştırma suretiyle satın alınması” konusu görüşüldü. Yine konu hakkında meclis üyelerine bilgi veren başkan Bayram, Hayri Arıkan adlı vatandaşın okul yaptırmak için kendisine başvurduğunu, bu yerlerin kamulaştırılarak bu hayırsever vatandaşın okul yaptırması sağlanacağını ayrıca geçtiğimiz günlerde de, Emniyet Müdürlüğü yapılacak Sücüllü yolu üzerindeki arsada, Emniyet Müdürlüğünün isteği üzerine kamulaştırma yaptıklarını, bu yerin daha sonra başka bir yerdeki hazine arazisiyle takas yapılarak söz konusu alanda yeni Emniyet Müdürlüğü inşaatının başlamasının sağlanacağını ifade etti. Açıklamanın ardından madde oy birliği ile kabul edildi.

Yedinci maddede, inşaatı tamamlanan çok katlı otopark binası zemin katında bulunan yeni hamamın, halka tanıtımını yapmak üzere bir ay süreyle ücretsiz hizmet vermesi meclisin onayına sunuldu. Bu madde hakkında da söz alan Başkan,800 m2kadınlara,800 m2de erkeklere olmak üzere iki ayrı hamam yapıldığını, gidenlerin göreceğini, şimdi de hem kadınlar tarafına hem de erkekler tarafına spor aletleri monte edileceğini, böylece hem fitnes center gibi hem de hamam gibi işlev görecek mükemmel bir tesis olduğunu belirterek, işletmek üzere ihaleye çıkarılmadan önce halka tanıtmasının gerektiğini söyledi. Açıklamanın ardından bir ay süreyle tanıtım amacıyla hamamın ücretsiz olması konusu üyelerin oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin yedinci ve sekizinci maddelerinde ise akaryakıt istasyonu konusu görüşüldü. Belediyenin işlettiği otogar yanında bulunan Petrol Ofisi akaryakıt istasyonunun yeni imar planında akaryakıt-LPG istasyonu olarak düzeltilip (imar planı tadilatı oy birliği ile kabul edildi) üç yıllığına kiraya verilmesi, ihaleye katılacakların ihale tarihinden itibaren geriye doğru bir yıllık Yalvaç Ticaret odası kaydının bulunması şartıyla oy çokluğu ile; yeni inşa edilen ve İtfaiye binası bitişiğinde bulunan Opet akaryakıt istasyonunun da belediyece işletilmesi konusu mevcut üyelerin oy birliği ile kabul edildi.

Ocak ayı meclis toplantısı, bir sonraki toplantının 4 Şubat Salı günü saat 19:00 da olmasının kararlaştırılmasının ardından sona erdi.

 

Bu haber 604 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...