Dürüstlük dersi verdi

7 Ocak 2014 19:15

Isparta’nın en eski şans oyunları satıcılarından Ziya Danışman, amorti çıkan biletleri paraya çevirmek için gittiği bankada kendine 10 bin TL fazla verildiğini anlayınca geri dönüp parayı iade etti.

İlimizin tanınan simalarından Ziya Danışman, dün Milli Piyango’nun yılbaşı özel çekilişinde amorti olarak ikramiye vuran biletleri paraya çevirmek için bankaya götürdü. Parayı saymadan alan ve bankadan ayrılan Danışman, dükkânına geldi.

DÜKKÂNINDA OĞLU FARK ETTİ

Parayı bankada saymadığı için oğluna saymasını isteyen Danışman, 10 bin TL fazla para olduğunu gördü. Hemen bankanın yolunu tutan Danışman, fazla parayı bankaya iade etti.

BANKNOTLARI YANLIŞ VERMİŞ

Olayı anlatan Danışman, “Gişe görevlisi 100 tane 100’lük banknot vermesi gerekirken 200 tane vermiş. Ben de kalabalık olduğu için parayı bankada saymamıştım. Dükkânıma geldim. Oğluma sayması için verdim. Oğlum paranın 20 bin lira olduğunu ve 10 bin lirasının fazla olduğunu söyledi. Ben de hemen bankaya gittim. Fazla olan 10 bin TL’yi bankaya teslim ettim. Bana teşekkür ettiler bir de çay ısmarladılar.

1970’DEN BU YANA AYNI BANKAYLA ÇALIŞIYORUM

1970 yılından bu yana aynı Milli Piyango bayisi olarak aynı bankayla çalışıyorum. Bizde yanlış olmaz. O para da zaten bize yaramazdı” şeklinde konuştu.

Bu haber 600 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...