“Adana’da da operasyon yap !”

20 Eylül 2012 18:40

Isparta Belediye Başkanı Günaydın İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan'ın Adana'ya tayininin çıkmasının ardından karşılaştığı bir yemekte; “Orada da MHP'li Belediye var, oraya da operasyon yap” dediği öğrenildi.

6 Eylül’de Resmi Gazetede yayımlanan İl Emniyet Müdürleri Kararnamesi ile Isparta Emniyet Müdürlüğünden Adana Emniyet Müdürlüğü görevine atanan ve geçtiğimiz gün şehirden ayrılarak Adana’da göreve başlayan Ahmet Zeki Gürkan’ın Isparta’da onuruna düzenlenen bir veda yemeğinde karşılaştığı Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’dan hiç beklemediği bir tepki aldığı ortaya çıktı.

“ADANA BELEDİYESİ DE MHP’Lİ ORADA DA OPERASYON YAP !”

Isparta Belediye Başkanı Günaydın’ın söz konusu veda yemeğinde İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan’a; “Tayinin hayırlı olsun. Yeni görev yerinde başarılar dilerim. Biliyorsun Adana’da da MHP'li Belediye var, burada yaptığın gibi orada da operasyon yap” dediği öğrenildi. Hemen hemen her konuşmasında Isparta Belediyesine yapılan operasyonun haksız olduğunu ifade eden Başkan Günaydın'ın hazmedemediği bu operasyondan çok etkilendiği bu sözlerle bir daha ortaya çıkmış oldu.

BELEDİYE OPERASYONU DAVASINDA TUTUKLU KALMADI

Bilindiği gibi; Emniyet güçleri 23 Eylül 2011 tarihinde Isparta Belediyesine şafak operasyonu yapmış ve operasyonda gözaltına alınan 82 kişi mahkemeye çıkarılarak 23’ü tutuklanmıştı. Söz konusu operasyon davasında tutuklu olarak yargılananlar ise 15 Mart 2012 tarihinde görülen üçüncü duruşmada serbest bırakılmıştı.

 

 

Bu haber 665 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...