Kompozit Vadisi önerisine Bakanlıktan RED!..

8 Ocak 2014 16:36

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, ISİAD’ın Kompozit Vadisiyle ilgili talebine olumsuz yanıt verdi. Bakanlıktan gelen yanıtı “Komik” olarak değerlendiren ISİAD Başkanı Özcan Pınarcı, “Bakanlık projenin ‘Deri OSB, Yalvaç OSB ya da mevcut OSB’de yapılması’ şeklinde cevap yazmış. Bizim derdimiz bu değil ki! 40 sayfalık gönderdiğimiz bilgilendirme raporu belli ki hiç okunmamış” dedi.

Isparta’nın gelişmesine büyük katkı sunacağı düşünülen ve üzerinde yaklaşık 2 yıldır çalışılan Kompozit Vadisi Projesi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda kabul görmedi. Geçen bu süreçte projeyi hazırlayan Sanayici ve İşadamları Derneği (ISİAD) gerekli mercilere defalarca başvurmuş hatta konu Bakanlara kadar iletilip projeyle ilgili derhal çalışma başlatılması istenilmişti.

NE ZAMAN BAŞLAYACAĞI BEKLENİRKEN OLUMSUZ YANIT GELDİ

İlgili bakanlıktan olumsuz yanıtın gelmesiyle birlikte yıkıldıklarını belirten ISİAD Başkanı Özcan Pınarcı, süreci anlattı. İlk olarak Kompozit Vadisi için bir anonim şirketi oluşturduklarını ve bununla birlikte bir de dernek kurduklarını ifade eden Pınarcı, “Bakanlığa Kompozit Vadisi İhtisas Organize Sanayinin oluşması için resmi bir başvuruda bulunduk. 2 yıldır üzerinde çalışıyor ve her gün cevap bekliyorduk. Ancak gelen olumsuz yanıt sonrası çok canımız sıkıldı, moralimiz bozuldu. Düşünün böyle önemli bir projeyle yıllardır mücadele veriyorsunuz, emek harcıyorsunuz fakat bunun karşısında komik bir cevap geliyor.

“ADRES MEVCUT OSB’LER GÖSTERİLDİ”

Nedir cevap? ‘Deri Organize Sanayinde boş yer vardır. Yalvaç Deri Sanayi de boşluk vardır. Merkez de bulunan Organize Sanayinde boşluk vardır buralarda yapılması’ diye cevap geliyor. Bizim derdimiz bu değil ki. Ve bununla alakalı bilgilendirme raporu hazırlattık yaklaşık 30-40 sayfalık. Bu rapor hiç okunmamış, bizim anladığımız bu. Normal standart bir cevap verilmiş.

“YALVAÇ OSB100 KMUZAKLIKTA NASIL YAPALIM?”

Yalvaç Deri Organize Sanayi100 kilometreuzaklıkta. Bizim bundan faydalanmamız mümkün değil. Ve bizim esas yapmak istediğimiz en büyük eksikliğimiz olan teşvikle birlikte yeni bir OSB. Eğer, gelseydi yapılsaydı 6. Bölge teşviklerinden faydalanmış olacaktık. Böylelikle sanayimizde ciddi atılım olacaktı. Esas gayemiz buydu. Bu mücadeleyi verdik. Gerçekten gelen sonuç bizi üzdü. İnşallah biz devam edeceğiz. Bundan yılmak yok, sonuna kadar bu işi götürmeye kararlıyız. Şirket olarak da yatırımlara başladık, devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

 

Bu haber 928 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...