Genel kurulda 3 liste yarıştı

9 Ocak 2014 18:52

Halıcılar, Tuhafiyeciler ve Manifaturacılar Odası'nın dün gerçekleştirilen Genel Kurulu'na Oda tarafından toplandığı ileri sürülen Halı ve Gül Festivali'nde esnaftan işgaliye ücretleri damgasını vurdu. Genel Kurul'da mevcut Başkan Murat Uzuner, eski Başkan Durmuş Ali Açıkkol ve Dursun Ünal'ın listeleri yarıştı. Seçimi Murat Uzuner 169 oyla kazandı.

Halıcılar, Tuhafiyeciler ve Manifaturacılar Odası’nın seçimli Genel Kurulu dün gerçekleştirildi. Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanlığı binasında gerçekleştirilen Genel Kurul’a Birlik Başkanı Mehmet Aybatılı, CHP Isparta Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı, Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gençay ve Adayı Süleyman Çakan, AK Parti temsilcileri ile Oda üyeleri katıldı. Genel Kurul’da Oda yönetime Kurul’da mevcut Başkan Murat Uzuner, Durmuş Ali Açıkkol ve Dursun Ünal’ın listeleri  yarıştı.

DİVAN BAŞKANLIĞINI AYBATILI YAPTI

Genel Kurul’da ilk olarak divan oluşturuldu ve Divan Başkanlığına Mehmet Aybatılı seçildi. İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından mevcut yönetim oy birliği ile ibra edildi. Daha sonra ilk olarak Belediye Başkan Adayları daha sonra da Oda yönetimi adaylarına söz verildi.

SADECE SEYYAR ESNAFLA İLGİLENİLDİ

Adaylardan kürsüye ilk olarak Dursun Ünal çıktı. Üyelerle tek tek istişare ederek, onların istek ve görüşleri doğrultusunda göreve talip olduğunu ifade eden Ünal, Oda’nın mevcut yönetimin sadece seyyar esnafın sorunlarıyla ilgilendiğini ileri sürdü. Ünal, “Yıllardır Tuhafiyeciler Odası, sadece seyyar esnaftan ibaret sayılarak, seyyar esnafın dertleriyle uğraşılmış, seyyar esnafa hizmet anlayışıyla yönetilmiştir. Dükkân esnafı unutulmuş, seçimden seçime hatırlanır olmuştur. Dükkân esnafı ile seyyar esnaf arasında hiçbir bağ kalmamıştır. Bizler seçimden seçime üyelerimizi hatırlamak için değil, yılın her günü gece gündüz demeden üyelerimizin hepsine hizmet vermek, yanlarında bir Odalarının olduğunu hatırlatmak, üyeler arasındaki bağı kuvvetlendirmek için aday olduk. Kimileri koltuk, kimileri makam sevdalısı olurken bizler hizmet sevdalısı olarak bu yola çıktık” dedi.

SORUNLARI EN AZA İNDİRMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIM

Ünal’ın ardında söz alan Durmuş Ali Açıkkol ise Oda yöneticiliğinin özelliklerini anlatarak konuşmasına başladı. Ardından başkan olması durumunda yapacaklarından bahseden Açıkkol, “Yönetime geldiğimizde esnafımızın sorunlarını en aza indirmek için çalışacağız. Basit usul esnafın ücretlerini kendi huzur hakkımdan fedakârlık ederek, yüzde 50 aşağı alacağım. İleri de hesaba bakarak temelli kaldıracağım. Belediye ve kurum ile kuruşlarla diyaloglarımızı düzenli şekilde devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.

FESTİVAL PARALARI NEREDE?

Öte yandan 2009 yılında Belediye tarafından düzenlenen Halı ve Gül Festival’ini hatırlatan Açıkkol, festivallerde Oda tarafından esnaftan işgaliye ücreti alındığını ileri sürdü. Açıkkol, “200 esnaf sergi açtı ve yaklaşık 750 lira para toplandı. 2010’da Oda adına verildi. Fakat Oda’nın giriş kayıtları yok. Karar defterinde böyle bir şey yazmıyor. Sayın Belediye Başkanıma 11 Mayıs 2011’de gittim. Esnaftan alınan para için belge istedim. Ancak Sayın Başkan bu festivalde esnaftan bir kuruş para almadığını söyledi. Takdir sizindir” dedi.

4 YIL ÖNCE DE AYNI KONU GÜNDEME GETİRİLDİ

Kürsüye son olarak mevcut Başkan Murat Uzuner çıktı. 4 yıl önceki Genel Kurul’da da festival paralarının gündeme getirildiğini ifade eden Uzuner, “Bizim bu festivalden dolayı para yendiği söylenmişti. Belgelerle, tanıklarla bunu ispatlayamadın Sayın eski Başkan Durmuş Ali Bey. Ben para yedim rahatladın mı?” diye konuştu.

 

AÇIKKOL: BENİM PARAMI YİYEMEZSİN

Bu sözün üzerine Açıkkol, “Benim paramı yiyemezsin kusura bakma” diyerek Uzuner’e tepki gösterdi. Kısa süren gerginliğin ardından Uzuner sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben sizin paranızı falan yemedim. Biz göreve para için gelmedik. Bizim yaşımız genç. Kendi rızkımızı kazanacak durumdayız. Tek bir olaya 5 yıldır takılı kalınacağı yere burada yapılanları ve yapılacakları söylemek gerekir. 4 yıldır bir şeyler yaptığımıza inanıyoruz. Çünkü biz çalıştık.”

Konuşmaların ardından oy kullanma işlemine geçildi. 

KIYASIYA YARIŞTILAR

Gerçekleştirilen oylamada 3 aday arasında kıyasıya bir yarış oldu. Oylama sonucunda Murat Uzuner 169 oy alarak, güven tazeledi. Durmuş Ali Açıkkol 133, Dursun Ünal ise 122 oy aldı.

YENİ YÖNETİM ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU

Murat Uzuner

Muharrem Deveci

Siracettin Yıldırım

Özkan Akyumak

Musa Çapar

Süleyman Yıldırım

Hüseyin Şenol

 

Bu haber 1496 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...