Karahan’dan Çalışan Gazeteciler Bayramı mesajı

10 Ocak 2014 16:34

Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Şevket Karahan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Bütün Türkiye’de olduğu gibi Ispartalı basın mensupları da buruk bir bayrama daha giriyor. Maddi – manevi ve ekonomik anlamda sorunlar yaşayan basın mensupları, kendilerine verilen sözlerin tutulmamasından dolayı mutsuz bir bayram kutlamamaktadır.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Bayramı nedeniyle mesaj yayınlayan Isparta Gazeteciler Cemiyet Başkanı Şevket Karahan: ““Meslektaşlarımız ne yazık ki onurla, alın terleriyle çalışıp kamu hizmeti yaparken, hiç akla ve mantığa gelmeyecek zorluklarla karşılaşıyorlar. Emeklerinin hakkını alamadıkları gibi ayak oyunlarıyla karşılaşıyorlar ve en önemlisi de ölümlerle burun buruna geliyorlar” dedi. “Bugün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Bayramı yerine “Dayanışma günü” olarak anıldığının altını çizen Şevket Karahan, “10 Ocak’ın günümüzde kutlanması, kıvanç duyulması gereken bayram olmadığını ve bugünkü tabloyu çalışan gazeteci olarak ben de içime sindiremiyorum” şeklinde konuştu. Basın çalışanlarının iş ve sosyal güvencelerinin sağlam bir teminat altına alınmasını sağlayacak yasal düzenlemelerin derhal yapılmasının gerektiğine vurgu yapan Karahan, “Bu düzenleme yapılmadan 10 Ocak’ları bugün olduğu gibi her zaman ve her zeminde asla ve asla bayram değil, 'Dayanışma Günü' olarak değerlendirmeye devam edeceğiz."diye görüşlerini dile getirdi.

 

Bu haber 639 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...