2/B arazileri müracaatında zaman daralıyor

20 Eylül 2012 18:49

Halk arasında 2/B Yasası olarak bilinen 6292 sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği 26 Nisan 2012 tarihinden önce güncellemesi ve kullanım kadastrosu tamamlanan 2/B arazilerinde müracaat tarihinin 30 Ekim 2012 tarihinde sone ereceği belirtildi.

Defterdar Rahmi Turan, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Vatandaşlarımızın bu Kanunun sağladığı aşağıdaki avantajları kaybolmaması ve hak kaybına uğramaması için 30 Ekime kadar müracaat etmeleri gerekmektedir. Müracaat için ilk aşamada sadece İlçede Malmüdürlüğüne, İlde Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğüne bir dilekçe ile (matbu dilekçelerle) müracaat etmeleri yeterli olup, 30 Ekim 2012 tarihine kadar satış bedelleri müracaat bedellerinin (Belediye ve mücavir alan içinde 2.000,00 TL, dışında 1.000,00 TL) altında olan kişiler satış bedelini ödemeleri halinde ayrıca müracaat bedelini ödemeyeceklerdir. Satış Bedeli müracaat bedelinden fazla olanlar ise müracaat bedelini 30 Ekim 2012 tarihine kadar ödemeleri gerekmektedir.

Süresi içinde müracaat etmeyen kişiler bu kanunla getirilen hakları kaybedecekleri gibi taşınmazlarda ellerinden alınacaktır.

Müracaat eden kişiler daha sonra vazgeçmeleri halinde müracaat bedelleri ve ödedikleri satış bedelleri kendilerine iade edilecektir.

Kanunun Sağladığı Avantajlar

İNDİRİM İMKANI

Rayiç bedelinden her hâlükârda % 30 indirim

Peşin ödemelerde ayrıca % 20 indirim

Yarısının peşin ödenmesi halinde ise % 10 indirim olmak üzere; Kısaca tamamının peşin ödenmesi halinde toplamda % 44 indirim, yarısının peşin ödenmesi halinde toplam % 37 indirim, Taksitle alınmak istenmesi halinde % 30 indirim uygulanmaktadır.

TAKSİT İMKANI FAİZ ALINMAMASI

Belediye ve mücavir alan sınırları içinde 3 yıl 6 taksit dışında ise 4 yıl 8 taksit

Taksitlerden faiz alınmaması,

Tapuya Gidilmeyecek, Tapu Masrafı Ödenmeyecektir

Haklarını Başkasına Devir Etme İmkanı

Tapularının Hemen Verilmesi (Taksitli Satışlar Dahil)

Son 5 Yılda Ödenen Ecrimisillerin Mahsubu Vergi Dairelende İcrada Olanların Terkin Edilmesi (Silinmesi) Bundan Sonra Ecrimisil Alınmayacaktır.

19.07.2003 Tarihinden Sonra Yapılan Yapılara El Konulmaması, (Kanundan faydalanmayan kişilere ait 19.07.2003 Tarihinden Sonra Yapılan Her Türlü Yapılar 4706 Sayılı Kanun Gereğince Hâzineye Kalacaktır.

Tapuları İptal Edilip 2/B Kapsamında Kalanların Tapuları (geri) Veriliyor ve Bu Tür Taşınmazlardan Satış Bedeli ve Başvuru Bedeli Alınmıyor.

Satın Veya İade (geri) Alacağınız Taşınmazları

Kiralayabilir

Satabilir

Miras Bırakabilir

İstediğiniz Gibi Tasarruf Edebilirsiniz.”

Bu haber 979 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...