Çakmakçı; “Isparta’ya kent müzesi lazım”

10 Ocak 2014 16:37

CHP Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfi Çakmakçı, CHP Kadın Kolları üyeleri ve CHP Atabey Belediye Başkan Adayı Zübeyde Silleli ile birlikte Elele  Derneği Kültürevi’ni ziyaret etti. Kültürevinde yapılan çalışmalarla ilgili Elele Derneği Başkanı Canan Aydın’dan bilgi alan Prof. Dr. Çakmakçı “siz burada küçük bir kent müzesi oluşturmuşsunuz. Isparta’nın kent hafızası için daha büyük bir kent müzesine ihtiyaç var” dedi.

CHP Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfi Çakmakçı STK ziyaretlerini sürdürüyor. Heyet, dün El Ele Derneği Kültürevi’ne gitti ve orada Isparta’nın değişen yüzüne dikkat çekildi ve kültürel değerlerin yok olmasının önüne geçilmesi için herkesin müşterek hareket etmesi gerektiği ifade edildi.

CHP İl, ilçe ve kadın kolları, El Ele Derneği Kültürevi’ni ziyaret etti. Ziyarette Belediye Başkanı Adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı da hazır bulundu.

 El Ele Derneği Başkanı Canan Aydın da Isparta’nın kültürünü ve değerlerini korumada üzerlerine düşeni yapmaya gayret ettiklerini belirterek, “Bunun da yolu beraber hareket etmekten geçiyor” diye konuştu.

CHP Kadın Kolları Başkanı Leyla Havva Güzelcan da derneklerin öneminden bahsetti. CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Korkmaz ise yerel yönetimde toplumsal sorunlara daha çok eğileceklerini ifade etti. Açıklamaların ardından Dernek Başkanı Canan Aydın, CHP heyetine Kültürevi’ni gezdirdi. Kültürevinde Isparta’da 100-150 yıl önce kullanılan eşyaları bir araya getirdiklerini söyleyen Canan Aydın 1500 adet halı motifinin arşivlerinde olduğunu söyledi. CHP Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfi Çakmakçı kent hafızası için bir kent müzesine ihtiyaç olduğunu söyleyerek “yerel yönetimi aldıktan sonra güzel bir kent müzesi oluşturacağız. Bu noktada sizlerden de faydalanacağız” dedi.

Elele Derneği Kültürevinde açılan anı defterini de imzalayan Prof. Dr. Lütfi Çakmakçı anı defterine şunları yazdı “Elele Derneğimizi kutluyorum. Isparta’mızın değerlerine sahip çıkarak, kültürümüzü koruduğunuz için belediye olarak arkanızda olacağız. Ellerinize sağlık diyor saygılar sunuyorum.” Ziyaret çektirilen anı fotoğrafı ile sona erdi.

 

Bu haber 726 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...