‘’İki tarafta yalan söylüyor!’’

10 Ocak 2014 16:40

Belediye Meclisi’nde AK Parti Meclis Üyesi İsmail Tanışman ile Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın arasında borç tartışması yaşandı. DP Belediye Meclisi Üyesi Nuri Selçuk, “Bir vatandaş olarak çözdüğüm iki tarafta yalan söylüyor’’ dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ile yıldızı barışık olmayan ve genelde soruları yanıtsız kalan AK Parti Belediye Meclis Üyesi İsmail Tanışman, bu kez Başkan Günaydın’a ITKM altındaki otoparkın neden açılmadığını, haciz işleminde neye dayanarak siyasi baskı uygulandığını söylediğini sordu.  Kasada 15 milyon lira para var diyen Başkanın haciz gelince kurumları suçlayarak ucuz siyaset yapmasının nedenini sordu. Bunun üzerine Başkan ‘Yine teneke sorular sordun. Bunların cevabını verdim’ dedi. Tanışman, cevapların yeniden verilmesini istedi. “O makamda oturuyorsanız beni küçük göremezsiniz. Herkese saygı göstermek zorundasınız. Tavrınızı kınıyorum” dedi. Başkan Günaydın Meclisin kalitesini düşürmede birinci olduğu için Tanışman’ı tebrik ettiğini söyledi.

Meclisin sorulara yanıt verilsin görüşünden sonra yanıt veren Başkan Günaydın, “ 15 milyon kasamda var dedim. Ciddi ihalelere müteahhitlerin girmesiyle kazanç sağladım” dedi.  Bunun üzerine Tanışman,  Günaydın’ın yalan söylediğini ifade edince ‘Yalan söylemedim. 15 milyon liram vardı. Dinlemesini öğren. Niye yalan söyleyeyim. Paramız var ciddi müteahhitler ihaleye katılabilir. Seviyeni yükselt. Dinlemesini öğren’ dedi.   Konuşmasına devam eden Günaydın, “5 fabrika yapıldı.180 kmaltyapı yapıldı.155 kmasfalt yapıldı. Bunlar bitti. Oraya harcanan paralar ne kadar? Asfalt birim fiyatı ile 262 milyon liralık asfalt yapılmış. 32 milyon lira altyapı yapıldı. Bunları topla. O tarihten bu yana 2 milyon lira yapılandırmadan da 40 milyon liraya yakın para ödendi.  Maliye’ye 8 milyon borç kalmış. Bunlar belediyenin ödediği paralar. Yapılandırmadan bir taksiti atlatsam ödediğinin hepsi yanıyor. Belediyenin sarkan borçları vardı onlar ödendi. Esnafa olan 6 milyon lirayı çok önceden ödemiştik. Bu rakamları alt alta topladığınızda devletine en çok vergi ödeyen belediye nüfusuna göre Isparta Belediyesi. Biz 15 milyon var dedikten sonra kaç defa daha 15 milyon lira ödedik” dedi.

DP’li Meclis Üyesi Nuri Selçuk da, konuşmaları dinledikten sonra  ‘AK Parti grubu da, başkanda yalan söylüyor. Vatandaş olarak bunu çözdüm’ dedi. Tanışman, maliyenin ayrım yapmayacağını söyledi. Başkan Günaydın tartışmanın burada bittiğini belirterek, Tanışman’ın otopark konusuyla ilgili soruyu hatırlatması üzerine ‘Ona da yarın yanıt veririm’ diyerek Meclis’i kapattı.  

 

Bu haber 764 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...