“Basın, toplumu bilgilendirmenin yanı sıra kentlerin gelişiminde de önemli bir katkı sağlamaktadır”

10 Ocak 2014 16:43

Vali Vahdettin Özkan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak, tüm basın mensuplarının bayramını kutladı.

Vali Özkan’ın mesajı şöyle: “Çağımızın en dinamik mesleklerinden biri olan gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağladığı gibi kamuoyunun da vicdanını temsil etmektedir. Bu açıdan gazetecilerin, medya etik kurallarını göz önünde bulundurarak haber yapma ve objektif değerlendirmelerle toplumu bilinçlendirme sorumlulukları bulunmaktadır.

Dünyadaki gelişmeler hakkında bilgi sahibi olmamızı sağlayan basın mensuplarımızın yanı sıra yerel basınımız da İlimizdeki gelişmeler konusunda halkımızı bilgilendirmekte; ayrıca İlimizin kültürel ve sosyal gelişiminde önemli bir rol oynamaktadır. Basın, bu yönüyle, toplumun bilgilendirilmesinin yanı sıra kentlerin gelişiminde önemli bir katkı sağlamaktadır.

İlkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı çerçevesinde görevlerini başarıyla yerine getiren tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, bütün basın şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum”.

 

Bu haber 743 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...