“Esnafın yüzde 70’i Bağ-Kur ve vergi borcunu ödeyemez hale gelmiştir”

10 Ocak 2014 16:44

Manavlar ve Sebzeciler Odası’nın dün gerçekleştirilen 6. Genel Kurulu’nda mevcut Başkan Hasan Demir ve Ali Durmuş’un listeleri yarıştı. Pazarcı esnafı özellikle mevcut yönetimden Çarşamba Pazarı’ndaki kura çekimiyle ilgili hesap sorarken seçimi 163 oyla Hasan Demir kazandı.

Manavlar ve Sebzeciler Odası’nın seçimli 6. Genel Kurulu dün Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği toplantı salonunda gerçekleştirildi. Genel Kurula Birlik Başkanı Mehmet Aybatılı, SP Belediye Başkan Adayı Süleyman Çakan, CHP Adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı ve AK Parti temsilcileri ile Oda üyeleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan Genel Kurul için Mehmet Aybatılı divan başkanlığına seçildi. 

İSİM DEĞİŞİKLİĞİ TEKLİF EDİLDİ

Bu arada Sebzeciler ve Manavcılar Odası’nın isminin Sebzeciler, Manavcılar ve Seyyar Pazarcılar Odası olarak değiştirilmesi teklif edildi. Teklif değerlendirilmeye alındı.

BOYNU BÜKÜK KALDIM

Genel Kurul’da mevcut yönetim her açıdan oy birliğiyle ibra edildikten sonra konuşmalara geçildi. Her Genel Kurul’da olduğu gibi Belediye Başkan Adayları esnafa seslenme şansı yakaladı. Ardından Oda üyelerine söz verildi. İlk söz alan Seyyar Pazarcı Esnafı Ali Süsür, Hasan Demir’e Çarşamba Pazarı kurasıyla ilgili soru sordu. Kurada herkes elinde kâğıtla dolaşırken kendisinin boynu bükük kaldığını belirten Süsür, “Belediyeye tüm evrakları teslim ettiğim halde kura çekimine hak kazanmadım. Bunu sebebini sormak istiyorum” dedi.

GÖNÜL RAHATLIĞIYLA YATABİLİYOR MUSUNUZ?

Ardından kürsüye gelen Hasan Ali Gündoğar da Çarşamba Pazarı’nda dağıtılan yerlerde haksızlık yapılıp, yapılmadığını sordu. Gündoğar, Demir’e, “Herkes alnının akıyla ben dürüstçe bu işi başardım diyebilir mi? Ayrıca gönül rahatlığıyla yatabiliyor mu?” diye soru yöneltti.

KURAYA ETKİM OLMADI

İki konuşmacının sorularına yanıt veren Hasan Demir, kura çekiminde kendisinin hiçbir etkisinin olmadığını belirtti. Demir, “Ben kura çekiminde zabıtalarla birlikte oraya teşkilatı kurdum.  Kura için arkadaşlar hakkıma ne düşerse ona bakarım dedi.  Bende oradan ayrıldım. Orada tatsız bir olay yaşandı. Ali arkadaşımız gibi 4 kişi daha kuraya giremedi. Konumu gereği hakkıdır. Ortak olup da kuraya girenler tek sergi olarak değerlendirildi.  Ali arkadaşımız bir sergide 3 ortaklardı. Onun için kendisine tek sergi verildi. Ben liste hazırlamadım. Hasan arkadaşımız yerini değiştirdi. Zabıta kendisine yer verdi. 6 ay yerine yayılmadı daha sonra başkaları oraya geçince suçlu başkan oldu” dedi.

HER DÖNEMİN BİR SONU HER MAKAMIN BİR TESLİMİ VARDIR

Daha sonra Oda yönetimine talip başkan adaylarına söz verilirken, kürsüye ilk olarak Ali Durmuş geldi. Makamlarım mesuliyet ve vebal yeri olduğunu ifade eden Durmuş, şunları söyledi: “Her dönemin bir sonu her makamın bir teslimi vardır. Ayrıca hepsinin hesabının verileceği büyük bir gün vardır. Bu bir hizmet görevidir biz bu mübarek hizmete talibiz. Bizim burada olmamızın sebebi sadece seçilmek değil. Esnafın çöküşünü, her gün geriye gidişini, yıkılışını ve batışını engellemektir. Esnafın yüzde 70’i Bağ-kur ve vergi borcunu ödeyemez duruma gelmiştir.  Sorunlarımız büyük. Bu işin lafla olmayacağını biliyoruz. Gün laf günü değildir. Gün çözüm üretme ve icraat günüdür.”

UFAK TEFEK AKSAKLIKLAR OLMUŞ OLABİLİR

Genel Kurul’da son olarak söz alan Hasan Demir ise, “Çalışmalarımız sırasında ufak tefek aksaklıklar olmuş olabilir. Bu aksaklıklar nedeniyle kırdığımız bir üyemiz varsa yönetim kurulum adına affınıza sığınırız. Pazar esnafına pazarlarda yer verilmesi konusunda hak sahibi olacaksınız.  Bu 1 yıl içinde yapılacak. Bu konuda söz veriyorum” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından oylama işlemine geçildi.

DEMİR YENİDEN BAŞKAN

Yapılan oylama sonucunda Hasan Demir 163 oy alarak, güven tazeledi. Ali Durmuş ise 144 oyda kaldı.

YENİ YÖNETİM ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU

Hasan Demir

Ercan Kıvrak

Hüseyin Ayaz

Remzi Kılınç

Murat Karaceylan

Aydın Güngör

Hidayet Parlak

Bu haber 884 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...