“Sevindirici nokta can kaybının olmaması”

20 Eylül 2012 18:52

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın son yağışlar sonrasında şehirde meydana gelen hasarları inceledi. Şehir genelinde 88 su baskını yaşanırken, bu baskınlarının 34 adedi Mehmet Tönge Mahallesi’nde meydana geldi. Kısa süreliğine dolu ile birlikte meydana gelen yağış sonrasında SDÜ arkasında bulunan dağın eteklerinde biriken ve geçmişte dere yatağı olduğu belirtilen hattan gelen sel, Mehmet Tönge Mahallesi’nde bulunan hemen tüm evlerde kısmi zarar oluşturdu. Yollar ve kaldırımlarda da büyük oranda hasara yol açan sel baskınının ardından bölgede incelemelerde bulunan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Sevinçli olduğum bir nokta var, o da can kaybının yaşanmamasıdır. Bu meydana gelen maddi hasarları Devlet ve Belediye olarak çözeriz” dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, SDÜ arkasında bulunan ve eskidende dere yatağı olan yerlerle ilgili olarak çalışma yapılması talebiyle biri 2 yıl önce diğeri ise yaklaşık 4 ay önce DSİ’ye dilekçe sunduklarını hatırlattı. Günaydın, burada böyle bir olayın bir daha yaşanmayacağını kimsenin garanti edemeyeceğini bu yüzden bölgede acil çalışma başlatılması gerektiğini vurguladı.

Geçmişte dere yatağı olan yerler ile birlikte mahallede incelemelerde bulunan ve mahalle sakinlerine geçmiş olsun dileklerini ileten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın yaptığı değerlendirmede şu görüşlerde bulundu:

“Bölgemizde tek tek incelemelerde bulundum. Mahalle sakinlerimizin sıkıntılarını gördüm. Yaptığım incelemelerde sevinçli olduğum bir nokta var, o da can kaybının yaşanmamış olmasıdır. Meydana gelen olumsuz durumları Devlet ve Belediye olarak çözeriz. Mahallemizdeki bu denli hasar arka bölgede bulunan dağdan gelen sudan kaynaklanmaktadır. Bu alan bizim bölgemizin dışında hazine arazisidir. DSİ’ye bu bölgede çalışma yapılması için 2 yıl önce ve yine yaklaşık 4 ay önce dilekçe verdik. Bent olsaydı, bölgemizde yaşananlar daha hafif atlatılırdı. Bu hasarlar ödenir. Devletimiz bölgede hasar tespit çalışmalarına başladı. Belediye olarak bizde bir ekip kurduk ve tespit çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Mehmet Tönge Mahallesi sakinlerimiz olmak üzere tüm hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bölgemizi iki gün içerisinde temizleyeceğiz. Böyle bir sel baskını 1992 yılında meydana gelmiş, 20 yıl sonrada aynı hadiseyi yaşadık. Bunun daha sonra olmayacağının garantisi yok, onun için dağlardaki tertibatımızı almamız gerekiyor. Bundan sonra bu olayları yaşamayalım istiyoruz. Devletimizle beraber sorunları çözeriz. Bu olayın takipçisi olacağız. Halkımıza tekrar geçmiş olsun diyorum”

Bu haber 2161 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...