Rektör İbicioğlu’ndan Gazeteciler Günü kutlaması

12 Ocak 2014 18:14

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. İbicioğlu’nun mesajı şöyle: “Kamu bilincini güçlendirmek; kamu yararına yönelik güvenilir ve tarafsız yayın yapabilmek ilkesiyle hareket eden basın, aynı zamanda  haber alma, yayma ve ifade özgürlüğünün de en etkili aracıdır. Toplumumuzun sağlıklı haber alabilmesi ve olaylara farklı açılardan bakabilmesi adına basın mensuplarının tarafsız ifade hürriyetinin olması elzemdir. Evrensel standartlardaki hak ve özgürlükleri  yakalama adına her düşüncenin özgürce tartışılması ve basınımızın her durumu kamuoyuna tarafsız aktarması hususunda azami hassasiyet demokratik toplumun teminatıdır.

Hukukun evrensel değerlerine bağlı, doğru, tarafsız ve etik habercilik ilkelerini üstün tutarak görevlerini yerine getiren görsel ve yazılı basın mensuplarımızın, gece gündüz demeden, zor şartlar altında kamuoyuna doğru haberi aktarma çabaları takdire şayandır.

Her zaman ve her yerde büyük bir özveri, toplumsal duyarlılık ve etik değerlere bağlılıkla görevlerini yerine getiren çok kıymetli basın mensuplarımızın “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü en içten duygularımla kutlar, meslek hayatlarında başarılar dilerim”.

 

Bu haber 628 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...