Dolu Çünür’de tarım arazilerini vurdu

20 Eylül 2012 18:55

Isparta şehir merkezinde etkili olan dolu yağışı tarım arazilerine zarar verdi. Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu; “Ceviz büyüklüğünde yağan dolular hasat döneminde toplanmayı bekleyen elmalara büyük zarar verdi” dedi.

Isparta’da önceki gün akşam saatlerinde şiddetli yağış ile başlayıp dolu ile devam eden  yağışlar  hem şehirdeki vatandaşları hem şehir merkezine yakın tarım arazilerine zarar verdi. Dolu yağışı nedeniyle merkez Çünür Mahallesi ve merkeze bağlı Kayı Köyündeki yüzlerce dönüm tarım arazisi dolu nedeniyle zarar gördü.  Dolu yağışının özellikle geçtiğimiz hafta başlayan elma hasadında hasat edilmeyi bekleyen yetişmiş elmaları zedelediğini ifade eden  Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu, dolu yağışının etkili olduğu mahalle ve köyde incelemelerde bulundu.

Çiftçileri tarım sigortası yaptırmaları konusunda sürekli uyardıklarını belirten Başkan Kutlu; “Bilindiği gibi bu yıl bahar ayında yağan aşırı yağmur nedeniyle tarım arazileri sularla dolmuş ve bu nedenle ürünler zarar görmüştü. Bu dolu yağışı ikinci bir felaket oldu. Çiftçilerimizi uyarmamıza rağmen sigortalarını yaptırmıyor. Isparta’da çiftçilerin sadece % 10’u tarım arazisinin sigortası yaptırıldı. Doludan zarar gören Çünür Mahallesi ve Kayı köyünde yaptığımız tespitlere göre yaklaşık 45 bin TL'lik maddi hasar oluştu” dedi.

Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu, dolu yağışından dolayı ürünleri zarar gören çiftçilerin kendilerinden devletin yardım etmesini istediklerini sözlerine ekledi.

 

Bu haber 847 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...