Altyapı ve asfalt çalışması hız kesmiyor

12 Ocak 2014 18:25

Hava tahmin raporlarına göre şehirde birkaç gün havanın iyi gitmesini fırsat bilen Isparta Belediyesi, altyapı ve asfalt çalışmalarına hız verdi. Fen İşleri Müdürlüğü ile Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nce ortaklaşa yürütülen çalışmalar kapsamında Yedişehitler Mahallesi 2939 Sokak, 139 Cadde ve 2921 Sokakta altyapı ve dayanıklı asfalt çalışması başlatıldı.

Yedişehitler Mahallesi, Muzaffer Türkeş Mahallesi ve Zafer Mahallesi’ni birbirine bağlayan sokak ve caddelerde Fen İşleri Müdürlüğü’nce yorgun asfalt freze ile kaldırılırken, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü de aynı anda yağmur suyu hattı başta olmak üzere altyapı eksikliklerini gideriyor.

Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, havaların iyi gitmesini fırsata çevirdiklerini ve altyapı ile asfalt çalışmalarına hız verdiklerini dile getirdi. Isparta’nın birinci derecedeki ana caddelerinin altyapı ve asfalt çalışmalarını tamamladıklarını, ikinci derecedeki caddelerin yapıldığını ifade eden Başkan Günaydın, bu çalışmaların ardından bütün ara sokaklara girileceğini belirtti.

Çalışmalar esnasında başta yağmur suyu hatlarının döşenmesi olmak üzere altyapıdaki eksikliklerin ve çürüyen boruların yenilendiğini aktaran Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Yedişehitler Mahallesi’nde sürdürülen çalışmaların toplam uzunluğunun bin 600 metreden oluştuğunu kaydetti. Günaydın, “Burası önemli yollarımızdan birisidir. Gün geçtikçe bütün yollarımız birbirine logo şeklinde bağlanıyor. Ortaya koyduğumuz hedefimize çok yaklaştık. Bahar aylarında da 3.derece dediğimiz ara sokaklarımıza başlayacağız. Tüm ara sokaklarımızı da bitirmeyi hedefliyoruz. Bu çalışmaların tamamını kendi imkanlarımızla gerçekleştiriyoruz. Cumartesi ve Pazar günü de çalışacağız. En modern şehir olma hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz. Bu çalışmalarımızın da halkımıza hayırlı olması temennisinde bulunuyorum” dedi.  

Bu haber 722 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...