Kimsesiz Çocuklar Umre ziyareti yapacaklar

12 Ocak 2014 18:27

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk Evleri'nde kalan kimsesiz çocuklardan bazıları, 2013-2014 eğitim öğretim yılı yarı yıl tatilinde Umreye götürülecek.

Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü tarafından başarıları ve özel durumlarına göre belirlenen 11 kimsesiz çocuk, bakıcı anneler ve öğretmenler, Umre öncesinde Yeni Sanayi Camisi'nde tatbikat yaptı. Umreye gidecek kimsesiz çocuk ve bakıcı annelerine Umre uygulamaları, cami içine konulan Kabe maketi etrafında cami imam hatibi Mehmet Girgin tarafından gösterildi. Mekke ve Medine'ye yapacakları ziyaret öncesinde kutsal beldelerde karşılaşacakları tarihi yerler hakkında da bilgiler alan öğrenciler, ayrıca kutsal yolculuğun sembolleri ve neler yapacakları konusunda da uyarıldı.

EĞİTİMLE YAPILAMAYAN BU METODLA YAPILIYOR

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük, gazetecilere yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı arasında imzalanan bir protokol çerçevesinde kimsesiz çocukları Umreye götüreceklerini söyledi. Uygulamayı ilk kez geçen yıl yaptıklarını ve güzel sonuç aldıklarını dile getiren Kütük, şunları söyledi; ‘’Bu çocuklar, dezavantajlı gruplar olarak nitelendirdiğimiz çocuklar. Çocuklarımızın gönüllerine girmek, kalplerine yerleşmek, orada bir giriş kapısı bulmak amacıyla pek çok metot deniyoruz. Psikologlarımız, sosyologlarımız, çocuk gelişimcilerimiz çalışıyor ancak geçen seneki Umrede şunu gördük; ulaşamadığımız, netice elde edemediğimiz çocuklarda Beytullah'ı, Kabe'yi, Peygamber Efendimizin Mescidi Nebevi'sini gördükten sonra çok olumlu değişmeler gerçekleşti. Eğitimle yapamadıklarımızı orayı gördükten sonra yapabildiğimizi görünce tekrar tekrar yapmayı hedefimize koyduk. Allah nasip etti, bu sene ikincisini yapıyoruz.’’

ÜCRETLERİNİ HAYIRSEVERLER KARŞILADI

Yakup Kütük, Umreye gidecek 11 çocuğun tüm masraflarını Ispartalı hayırseverlerin karşıladığını, 36 kişilik kafilede diğer kişilerin de kendi imkanları ile Umre yapacağını bildirdi. Umre uygulamasını gelecek yıllarda devam ettirmek istediklerini anlatan Kütük, ‘’Çocuklarımıza katkısı olan Ispartalı hayırseverlere teşekkür ediyorum. O kadar geniş gönüllüler ki çoğu isminin söylenmesini, zikredilmesini dahi istemedi’’ şeklinde konuştu.

 

 

Bu haber 738 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...