Mahallerden oyun evi isteği

13 Ocak 2014 16:17

Halife Sultan Mahallesi ve Dere Mahallesinde saha çalışmalarına devam eden CHP Kadın Kolları üyeleri mahallelerde sosyal tesis anlamında çok büyük eksiklikler olduğunu özellikle kadınların gün içinde herhangi bir yere giderken çocuklarını birkaç saatliğine emanet edebilecekleri oyun evleri kurulması isteklerini dile getirildiğini söyledi.

CHP Kadın Kolları saha çalışmasına devam ediyor. Hergün farklı bir mahallede vatandaşların kapısını çalan CHP Kadın Kolları Başkanı Leyle Havva Güzelcan ve kadın kolları üyeleri sorunları vatandaşlardan dinliyor. Halife Sultan Mahallesinde kreş olamaması, yeşil alan eksikliği gibi sorunların dile getirildiğini söyleyen Güzelcan “ev hanımları normalde çocukları ile kendileri ilgilenmelerine rağmen çarşıya, pazara çıkarken çocuklarını birkaç saatliğine bırakabilecekleri oyun evlerine ihtiyaç duyuyor. Ayrıca Halife Sultan, Dere gibi mahallelerimizdeki nüfus genel anlamda yaşlı ve yaşlılarımızda sosyal hayatın içinde daha fazla yer almak istiyor. bunun için yaşlı bakım evi benzeri yerler kurulmasını talep ediyorlar” dedi.    

Dere Mahallesi çalışmasında öne çıkan en önemli sorunlardan birinin Tıp Fakültesine giden direk otobüs olamaması olduğunu söyleyen Leyle Havva Güzelcan “mahalle halkı pazar ve sosyal tesis istiyorlar. Alışveriş merkezi market gibi yerlerin uzak olmasından şikayetçiler. Söylendiğine göre mahalleliler doğalgaz istemiş ancak muhtar evler eski yangın çıkar diye istememiş, mahalleli? imza toplamış” diye konuştu.

 

Bu haber 974 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...