“Biz kadınlara büyük görev düşüyor”

13 Ocak 2014 16:20

CHP Kadın Kolları dün yaptığı toplantıda yerel seçim çalışmalarını değerlendirdi. Toplantının açılışında konuşan CHP Kadın Kolları Başkanı Leyla Havva Güzelcan “bu seçimlerde kesin başarı yakalayacağız. Ama bunun için biz kadınlara büyük görev düşüyor” dedi.

Yerel seçim sürecinde bayanlar olarak daha fazla çalışmaları gerektiğine dikkat çeken CHP Kadın Kolları Başkanı Leyla Havva Güzelcan “ülkemize, Isparta’mıza, bir anne olarak çocuklarımıza değer veriyorsak çok çalışmalıyız. Bu seçim son dönemeç, eğer yine AKP bu seçimden galip çıkacak olursa Türkiye’de, Isparta’da büyük şeyler kaybedecektir. Bu seçimi kazanmak için sadece yöneticilerin çalışması yeterli değil. Tüm kadınlar önce çevresinden başlayarak herkesi partimize yani Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı’ya oy vermeye ikna etmelidir” diye konuştu.

CHP’li kadınlara büyük görev düştüğünü söyleyen Güzelcan “biz kendimize güveniyoruz. Bu güveni halkımıza yansıtarak yerel seçimlerden başarı ile çıkacağız” dedi.

CHP SEÇİM BÜROSUNU AÇIYOR

Toplantı da bir değerlendirme yapan CHP İl Başkanı Vedat Şenol “Yerel seçim süreci 1 Ocaktan itibaren aktif olarak başladı. CHP olarak Isparta merkez ve ilçelerinde, beldelerimizde biz çalışmalarımızı önceden sürdürüyorduk ama bundan sonra bu daha bir üst seviyeye çıktı ve çok daha hızlandı. Isparta merkezde başta Belediye Başkan adayımız Lütfü Çakmakçı olmak üzere İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis Üyeleri adaylarımız ile birlikte örgütümüz yoğun bir çalışmaya girdi. Bu aktif çalışmayı çeşitli toplantılar, esnaf gezileri, meslek odalarının seçimlerine katılma gibi yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Salı günü büyük bir ihtimalle seçim büromuzun açılışını yapacağız” şeklinde konuştu.

ÇAKMAKÇI’DAN KADINLARA YÖNELİK PROJE

Isparta’da bir heyecanı yakaladıklarını söyleyen Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı “Bu heyecanla birlikte yeni yeni bir dönemi hazırlıyoruz. Çünkü biz diyoruz ki Isparta’nın zenginleşme zamanı. Zenginleşme zamanı ne demek? Isparta’nın şu geri pozisyonundaki zamanın geride kazanması lazım. Hak ettiği güzelliklere kavuşması lazım ve en değerli hazinesi insanına el uzatması lazım. Burada uzatılacak tek el var gençler ve kadınlar biz gençler ve kadınlara elimizi uzatıyoruz” dedi.

Yerel seçim sonrası uygulayacağı projelerden biri olan Ana Kucağı Merkezleri ile ilgili bilgi veren Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı açıklamasında şunlara yer verdi. “Sizin çocuklarınız var. Onlar evleniyorlar, evlendikleri zaman bir çocuk doğduğu zaman o çocuk anne ve babayı eve kapatıyor. Artık dünya ile ilişkisi kesiliyor. Bir televizyonun karşısında bir çocuğa bakmakla görevli, ama onlar insan. O anne babalarında sokağa çıkmaya, sosyalleşmeye, çeşitli aktivitelere vakit ayırmaya ihtiyaçları var. İşte biz diyoruz ki Ana Kucağı Merkezlerimize vatandaşlar bir iki saat çocuklarını emanet edebilsin. Her mahalledeki o insanımıza zaman tanıyalım. O genç bayanlarımız dışarıda birazcık zaman geçirsin. Böylece sabahtan akama kadar sürekli ilgilenmek zorunda kaldıkları çocuklarına sevgileri daha da artacaktır. Buna benzer projelerimizi zaman ve süreç içinde sizlere anlatacağız. Ve o zaman her mahallede her ele dokunmuş olacağız. Böylece 70 bin haneli 240 bin nüfuslu bir aile olmayı başaracağız.”

Bu haber 569 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...