İstenilen üniversiteye sınavsız geçiş hakkı geldi

13 Ocak 2014 16:23

TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Koordinatörü SDÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Kayacan, proje üreten gençlere çok önemli bir müjde verdi. Kayacan,  “Dereceye giren proje sahipleri bundan böyle istedikleri üniversiteye gidebilecekler” dedi.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından bu yıl 45'incisi düzenlenen "Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması" için müracaatlar başladı. 22 Ocak’ta sona erecek olan müracaatlar öncesi yarışma hakkında bilgi veren TÜBİTAK Bölge Koordinatörü SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Kayacan, dün basın toplantısı düzenledi. Isparta’nın yarışmaların yapılacağı 12 bölge merkezinden biri olduğunu ve bu durumun ilimiz açısından büyük bir fırsat olduğunu bildiren Kayacan, gençlere de sevindirici bir duyuru yaptı.

YARIŞMADA DERECEYE GİREN GENÇLER İSTEDİKLERİ ÜNİVERSİTEYE GİDEBİLECEK

Artık yarışmaya katılan ve dereceye giren gençlerin istedikleri üniversitede ilgili alanlar tercih etme hakkına sahip olduklarını belirten Kayacan, ‘’Türkiye ve dünya çapında dereceye girenler istedikleri üniversitede istedikleri bölüme artık sınavsız olarak girebilecekler. Bunlar aslında olması gereken ancak çok geç kalmış faktörler. Ama gerçekleşiyor olmasından dolayı mutluyuz. Bunlar için gençlerimiz ve öğretmenlerimizi gayrete getirmemiz gerekiyor’’ diye konuştu.

‘’YARINIMIZI ŞEKİLLENDİRECEK, YARINIMIZI İHYA EDECEK GENÇLER ARIYORUZ’’

Öte yandan yarışma hakkında bilgiler veren Kayacan, şunları söyledi; ‘’Organizasyon Türkiye genelinde belirlenen 12 bölgede başlayıp Ankara'daki final bölümüyle sona erecek. Isparta, Antalya, Denizli, Konya ve Burdur'dan oluşan bölgede başvuru süreci 6 Ocak'ta başladı ve 22 Ocak'a kadar devam edecek. Bölge yarışması ise 17-20 Mart'ta gerçekleştirilecek. Öğrencilerimiz bilgisayar, biyoloji, fizik, kimya, matematik, coğrafya, psikoloji, sosyoloji ve tarih dallarında yarışacaklar. bu anlamda yarınımızı şekillendirecek, yarınımızı ihya edecek gençler arıyoruz.

‘’PROJE BAŞVURU SAYISINDA YÜZDE 30 ARTIŞ BEKLİYORUZ’’

Geçen yıl yarışmaya 81 ilden 7401 proje başvurusu yapıldı. Bu yıl yüzde 30 oranında artış bekliyoruz. Gençleri bilime yönlendirme, bilimle uğraşma yönünde gayrete geçirme amaçlı hedeflerimiz var. TÜBİTAK, öğretmen ve okullarımızı da özendiriyor. Mesela en fazla proje, danışmanlık yapan öğretmen ve okula plaket verme, 25 proje ve yukarısını üreten okula proje sergisi desteği verme gibi özendirici tedbirler alınıyor. Yarışmaya hazırlık amacıyla Milli Eğitim Müdürlükleri ile proje hazırlama eğitimleri vereceğiz.’’

 

Bu haber 645 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...