‘’Bakkallar yaşatılmalı’’

13 Ocak 2014 16:25

Belediye Başkanı Günaydın, kongrede adayların eleştirilerine cevap vermedi. Bakkal esnafının yaşaması gerektiğini belirten Günaydın, şu konuşmayı yaptı: ‘’Şuana kadar bütün gayretimizle program ve projeler içerisinde çalışmalarımız yapmadık. Burayı bir siyaset arenasına çevirmek istemiyorum. Çünkü burası bir genel kurul. Bakkallar ve Bayiler Odası’na verilen bu düğün salonu için burada en düşük kirayla devam ediyoruz. Tekrar kendilerine verebilmek için de büyük bir mücadele veriyoruz. Buraya bir çare arayalım derken ihaleye geç kaldık. 2886 sayılı kanundan dolayı biz şuanda encümen üyeleriyle birlikte şuanda yargılanıyoruz. Yargılanmak önemli değil onun içinden çıkılır. Bu tesisi Odaya vermek için çırpınıyoruz. İhaleye de çıkardık. Katılanlar kasıtlı olarak rakamları en yükseğe çıkardılar. Bakkallar ve Bayiler Odası’nın yaşaması için en çok çırpınanlardan birisi de benim. Çünkü eskiden bekçi baba vardı, şimdi onlar kayboldu. Bakkal Amca vardı. Mahallenin danışmanı gibiydi. Bakkal Amca’nın da kalkmaması lazım. Biraz önce bakkal sayısının 600 binden 200 bine düştüğü söylendi. Bu özlemi kaybetmemek lazım.

Zaman zaman Mehmet Beyi çağırırım. Köşelere yeniden bir düzen mi verelim diye istişare ederiz. Bakkallarımızı yaşatalım diye konuşuyoruz. Ama çare yok. Milletimize ait olan bu özleme devletimiz de sahip çıkması lazım. Bakkalların desteklenmesi lazım. Türkiye’de desteklenmesi gereken çok şey var ama bunlar desteklenmiyor. Bakkalların yüzde 18 KDV’si tamamen kaldırılsın. Bakkallar ticaret gayenin dışında birçok sosyal alanda da hizmet veriyor. Onu farklı görmek lazım. Hatta sayılarını tekrar 600 binlere çıkarmak gerekir. Ama bunları çözmek için bir devletin gücü olması gerekir.

Ruhsat harcının metrekaresi 1 lira bizde. Türkiye’de en ucuz ruhsatı Isparta Belediyesi’nde. Her şeyin en ucuzu Isparta Belediyesi’nde.155 kmdayanıklı asfalt yapıldı. Önceden vatandaşlardan asfalt katılım payı alınırdı. Şuanda o para Isparta’nın cebinde kalsın diye bu parayı almayan Isparta Belediyesi’dir."

 

Bu haber 769 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...