‘’Neyi yapamadığımızı söylesinler’’

13 Ocak 2014 16:31

Belediye Başkanı Günaydın, Kentsel Dönüşüm’le ilgili iddialara düzenlediği basın toplantısıyla yanıt verdi ve Isparta’nın şuanda diğer vilayetlere göre ileri bir seviyede olduğunu ileri sürdü. Günaydın, “Şuana kadar 16 mahalleden 37 bireysel başvuru aldık Belediye bir şey yapmıyor diyenler, neyi yapmadığımızı söylesin” dedi.

Son zamanlarda diğer partilerin belediye başkan adaylarının gündeme sık sık getirdiği Kentsel Dönüşüm konusunda Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın bir basın toplantısı düzenledi. Cumartesi günü Isparta Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen basın toplantısında Isparta Belediyesi’nin Kentsel Dönüşüm konusunda geri kaldığı iddialarını yanıtlayan Günaydın, Isparta’dan önce Kentsel Dönüşüme başlayan illere göre daha ileri bir seviyede olduğumuzu ileri sürdü.

16 MAHALLEDEN BAŞVURU VAR

Özellikle komşu şehirlerin Isparta’dan önce başladığı Kentsel Dönüşümde Isparta’yı zor yakalayacaklarını belirten Günaydın, “Biz şuan da Kentsel Dönüşümde çok iyi yerlerdeyiz. 2-3  koldan çalışıyoruz. Çürük ve depreme dayanıksız olan binalar için vatandaşlarımız bize müracaat ediyorlar. Bu konuda da belediye imar müdürlüğümüz  bu konuda çok hızlı çalışıyor. Bununla ilgili ofislerimizde bilgilendirme çalışması yapıyor ve araştırma geliştirme yaparak belediyeye aktarıyorlar. Bununla ilgili 16 mahallemizden 37 adet bireysel riskli yapı olarak bize geldiler. Konuyla ilgili harekete geçildi” dedi.

BELEDİYE YAPMADI DİYENLER NEYİ YAPMADIK ONU SÖYLESİNLER

Kentsel Dönüşümde ana gayelerinin depreme dayanıklı binaların yapılması olduğu olduğunu vurgulayan Günaydın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu konuda çok titiz 28 riskli yapı projeleri geldi ve bunların ruhsatlarını verdik. Özel kontrolleri tam yapılıyor. Yani mühendislerimiz bu konuda yöntemleri ile yanlış yapmama olayına girmeden daha detaylı inceleniyor. Meclisimizi de bu konuyla ilgili çalıştırdık. Gülistan Mahallesi’ndeki yerlerin hepsine maalesef emsal 2.40 olduğu için ada teşekkülü şeklinde imarlarını verdik.  3 ay önce bu işi de tamamladık. Belediyemiz çalışmıyor yapılmadı diyenler neyi yapmadık onu söylesinler bize.  Bilgin ve birikimin varsa onu söyle bize. Ama araştırmasını yapmadan yüzeysel ithamlarla bazı kurum ve kuruşları tenkit etmenin hiçbir ülkeye yararı yoktur. Kentsel Dönüşüm projesi hiç başlamadan evvel 3,5 – 4 yıl önce başlatmıştık. Ada teşekkülünü savunmuştuk, ada teşekkülü ile ruhsat vermeye çalışmıştık. Biz bu konuda özel teşebbüsü çok hız veriyoruz. Burada bilinçli yöntemle çalışılıyor.

İMAR MÜDÜRLÜĞÜ ÇAMUR ATILACAK YER DEĞİL

Öte yandan İmar Müdürlüğü’nün çok iyi çalıştığını dile getiren Başkan Günaydın, “Mesela 3 yıl önce belediyede yılbaşında 265 tane proje çıkarıldı. Biz sağlıklı bir şekilde projelerimizi çıkarttık. Biz Türkiye birincisiyiz. Dünya birincisi olduğumuzu araştırmak lazım. İmar konusunda en ciddi, en hızlı çalışan bir yerdir, çamur atılacak bir yer değildir.”

 

Bu haber 569 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...