‘’Dağ yolu yapılırsa Burdur ilçemiz gibi olur’’

13 Ocak 2014 16:34

AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta-Burdur arası dağ yolundaki ısrarıyla ilgili bir itirafta bulundu: ‘’Bu yol yapıldığında gönülden inanıyorum ki Budur, Isparta’nın bir ilçesi haline gelecektir’’

AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta-Burdur arası dağ yolunun Dereboğazı'ndan önce duble yol haline getirilmesi isteğiyle ilgili önemli bir itirafta bulundu. Bakkallar Odası'nın kongresinde konuşan Bilgiç, "bu yol yapıldığında Burdur, Isparta'nın ilçesi gibi olacaktır" dedi. AK Parti Milletvekili Süreyya Bilgiç, esnafın önemine dikkat çeken konuşmasında şunları söyledi:

AVM'DEN ZEVK ALMIYORUM

"Türkiye’de alışveriş merkezleri çılgınlığı var demek lazım. Ama onların tek başına esnafımızın sorununu oluşturuyor mu diye bakarsak bu da ayrı bir soru işareti. Sizler gibi esnaflığın içinden biri gelmiş biri olarak benim gidip AVM’lerden alışveriş yapma alışkanlığım yoktur. Çünkü çocukluğuma bakıyorum bakkal Aziz ağabeyi ben orada bulamıyorum. Gaffur manav vardı, gittiğim zaman onu da bulamıyorum. Ama ben kendi mahalleme gittiğim zaman yeni arkadaşlarla sohbet edebiliyorum. Mahallelerdeki esnaftan yapılan alışverişin zevkini ve kıymetini AVM’lerde bulmak mümkün değil.

Isparta’yı bir sanayi şehri olarak görmek büyük hata olur. Ama Isparta, bacasız sanayide, hizmet sanayide ciddi anlamda mesafe almış bir şehir. Üniversitemizin kapalı alan ve öğrenci sayısıyla Türkiye’de gelmiş olduğu nokta önemli. Bu öğrenciler, şehrin önemli ekonomik ve sosyal lokomotiflerinden bir tanesi.

BELEDİYE, ÖĞRENCİSİNİ

KUCAKLAMAK ZORUNDA

Ben 7 senedir hep şunu söylüyorum. Maalesef bu şehrin sosyal ve fiziki altyapısı bu öğrenciyi kucaklamaya müsait değil. Burada belediyemize düşen en önemli görev onları kucaklayacak, onları saracak, onlara sosyal, kültürel açıdan altyapıyı oluşturacak ya da buna vesile olacakların önünü açacak bir yapıyı oluşturması lazım. Ama maalesef bunu biz Isparta’da yapamadık, beceremedik.

KARA HAVA OKULU

GELİYOR AMA...

Isparta’ya Kara Havacılık Okulu geliyor. 2015’te bu tamamlanacak. Bunun yanında yılda  bin-bin 500 kadar yabancı pilot gelip burada eğitim alacak. Bunlar paralı insanlar. Bunun yanında Libya’dan askerler geliyor. Yılda bin kişi eğitim alacak. Gittiler Burdur’a baktılar, bizde bastırdık. Sonuçta Isparta’ya geldiler. Bunlar da ciddi paralı kişiler.

ÇÜNÜR GÜLKENT'İN

YERİNE POLİS OKULU

Boşaltılan bir Gülkent Devlet Hastanesi vardı. Biz buranın Emniyet Müdürlüğü’ne devir çalışmalarında son aşamaya geldik. Bunu yaptığımız da yılda 3-5 bin arasında polisimiz buradaki polis eğitim merkezinde eğitim görecek. Bütün bu gelen insanlar bu şehirden yararlanacak ve harcamasını bu şehirde yapacaklar. Ama baktığımızda şehrin altyapısı onları kucaklamaya müsait mi? 1 tane 5 yıldızlı otelimiz var, ikincisi yapılıyor. Ama yeterli değil. Belki burada ciddi kongreler gerçekleştireceğiz. Ama ciddi bir kongre merkezimiz de yok. Düzgün sinema, tiyatro salonları ile spor faaliyetlerinin yapılacağı salonlar var mı? Yok. Bu insanları buraya topluyoruz. Ama bunları nasıl mutlu edeceğiz?

RAYLI SİSTEM HATIRLATMASI

Isparta’da en büyük sorun olarak trafik sorununu yaşıyoruz. Aybatılı başkan burada. Onun başlatmış olduğu raylı sistemi eğer Isparta becerebilmiş olsaydı, trafik sorununu büyük ölçüde halletmiş olacaktık. Ama bunu yapamadık.

BÜYÜK BALIK KÜÇÜK

BALIĞI YUTACAKTIR

En fazla önem verdiğim projelerden birisi büyük balık, küçük balığı yutardan hareketle Burdur’u 10 dakikalık mesafe haline getirecek Gelincik yolunu duble yol olarak Isparta’ya bağlamak. Bu yol yapıldığında gönülden inanıyorum ki Burdur, Isparta’nın bir ilçesi haline gelecektir. Benim en büyük emelim budur. En geç 1,5-2 yıl içinde bu yolu tamamlamış olacağız. Önemli olan 2 şehri birleştirmek."

 

Bu haber 945 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...