Bakkallar Bayiler Odası genel kurulu yapıldı

13 Ocak 2014 16:35

Bakkallar ve Bayiler Odası’nın dün gerçekleştirilen seçimli Genel Kurulu’na tek liste ile giren mevcut Başkan Mehmet Ali Bapbacı, güven tazeledi.

Bakkallar ve Bayiler Odası’nın Genel Kurulu dün Halıkent Mahallesi’nde bulunan Oda’ya ait düğün salonunda gerçekleşti. Genel Kurul’a, siyasi parti temsilcileri ve adaylar da büyük katılım sağladı. AKP Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Belediye Başkanı ve MHP Adayı Yusuf Ziya Günaydın, AK Parti Belediye Başkan Adayı Nuri Uzaktaş, CHP Adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı, SP Adayı Süleyman Çakan, MHP İl Başkanı İsa Yalçın, CHP İl Başkanı Vedat Şenol ve SP İl Başkanı Cevat Gençay, ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen ile çok sayıda Oda üyesinin katıldığı Genel Kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra divan oluşturulurken divan başkanlığına Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Mehmet Aybatılı seçildi.

KÜÇÜK ESNAF YAŞATILMALI

Genel Kurul’un açış konuşmasını yapan Başkan Mehmet Ali Bapbacı, Oda’nın kiracı olarak bulunduğu düğün salonunda yaşanan zorluklardan yakındı. Ayrıca AVM’lerden de şikâyet eden Bapbacı, küçük esnafın yaşatılması gerektiğini savunarak, “Yıllardır Bakkal ve bayi esnafından oluşan odamız üyelerine en iyi hizmeti etmenin gayreti içerisindeyiz. Ancak, son yıllarda hat safhaya ulaşmış olan büyük bir sıkıntımız var. O da sayıları her geçen gün artan Alışveriş Merkezleri. Zira sokaklara kadar girdiler. Neredeyse her köşede bir alışveriş merkezi var. Bu konudaki sıkıntılarımızı görsel ve yazılı basında defalarca anlatmamıza rağmen değişen bir şey olmadı. Diğer bir konumuz ise şuanda içinde kongre yaptığımız Düğün Salonu olayıdır. Burayı biz 1995’de başlayıp iki yıl boyunca yoğun çalışmalar neticesinde yaptık ve bu hale getirdik. Ancak, bugünlerde Belediye tarafından burayı boşaltmamız ve tasfiye etmemiz isteniyor. Bu yanlıştan bir an önce dönülmesini istiyoruz” dedi. 

ŞENOL ESNAF OLARAK KONUŞTU

Bapbacı’nın konuşmasının ardından mevcut yönetim her açıdan oybirliği ile ibra edildi. Daha sonra Oda üyeleri söz alarak görüş ve taleplerini dile getirdi. Bu sırada CHP İl Başkanı aynı zamanda bakkal esnafı olan Vedat Şenol, söz aldı. Şenol, konuşmasında AVM’leri eleştirerek, büyük alışveriş merkezlerinin Isparta olmadığını ve kazanılan paranın da ilimizde kalmadığını söyledi. Konuşmaların ardından yönetim seçimine geçildi. Gerçekleştirilen seçime tek liste olarak giren Mehmet Ali Bapbacı, tekrar güven tazelemiş oldu.

YENİ YÖNETİM ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU

Mehmet Ali Bapbacı

Taci Öztürk

Mustafa Akbulut

Ziya Danışman

Zeki Öztürk

Özcan Karaaslan

Zeki Kravkaz

 

Bu haber 900 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...