AKP’yi eleştirdi, MHP’ye ‘’Oy yok’’ dedi

13 Ocak 2014 16:37

CHP Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı, Bakkallar Odası'nın genel kurulunda AK Parti belediyeciliği için 'en son halka sorarlar' dedi. Çakmakçı, Günaydın'a da 'bugüne kadar CHP'nin desteğiyle ayakta durdunuz' diye konuştu.

Bakkallar ve Bayiler Odası'nın genel kurulu siyasi arenaya döndü. Belediye Başkanı Günaydın ilk kez bir esnaf odasının kongresine katıldı. AK Parti, CHP ve SP belediye başkan adayları Bakkallar Odası'nın genel kurulunda hazır bulundu. Isparta'da bulunan AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç de kongreye katıldı.

CHP Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Çakmakçı, konuşmasında AK Parti belediyeciliğini eleştirdi, Günaydın'a 'CHP'den sana bu sefer oy yok' dedi. Esnaf olmadan Isparta'nın olmayacağını kaydeden Çakmakçı, şöyle konuştu:

‘’HALKA SORACAKSINIZ’’

Biz ilk konuşmamızdan bu yana 'esnaf' dedik, esnaf yaşamazsa 'Isparta yaşamaz' dedik. İlk toplantıdan bu yana 'halka sunacağız ve birlikte yöneteceğiz' dedik. Bunu doğrulayan sağ olsun Uzaktaş arkadaşımız ‘biz de halka sorarak, yöneteceğiz’ ifadesini kullandı. Saygıyla karşılıyoruz. Ancak eleştiriyi de yapmak zorundayım. Onlar yukarıya sormadan bir şey yapamazlar, en son halka sorarlar. AKP’nin belediyecilik anlayışı da tek düzen belediyecilik anlayışıdır. İstanbul ve Ankara’dan kaynaklanır ondan sonra burada olurlar. Burada bir Battı-Çıktı var. Onu neden yaptınız diye soran var mı? Halka soracaksanız, başta soracaksınız.

ÇAKMAKÇI’DAN MHP’YE GÖZDAĞI

MHP’ye de sözüm var. Değerli başkanım CHP’nin desteğiyle bugüne kadar ayakta kaldınız. Artık CHP’den size destek yok, çünkü biz varız. Bizim yönetimimizde halkımızın zenginliğine önem vereceğiz. Bir tane başak dolu olursa verim artmaz. Bütün başaklar dolu olursa verim artar. Onun için biz halkımızın zengin olmasını istiyoruz."

‘’PEK ŞİKÂYET EDENİ GÖREMİYORUM’’

AK Parti Belediye Başkan Adayı Nuri Uzaktaş da konuşmasında Çakmakçı'ya cevap verdi. Uzaktaş , "Sayın Hocam bir sözümüzü takdir etti. Takdir ederken de ‘onlar talimatı yukarıdan alır’ dediler. Sayın vekilimizde sordu ‘yukarıdan kastınız Ankara mı, Allahü teâlâ mı?’ Her şeyden önce bizim referans kaynaklarımızdan birisi de hak rızasıdır. Belediyecilik yerelde hep birlikte yapılan, hemşerilerimizin talepleri doğrultusunda şekillenen bir hadisedir. Battı-Çıktı’yı söylediler, kötüyse, pek şikâyet edeni görmüyorum" dedi.

‘’PANSUMAN AMA ÇÖZÜM DEĞİL’’

AVM'lerin kapatılamadığının altını çizen Uzaktaş, Antalya örneğini verdi. Uzaktaş, "AVM’leri Isparta’da kapatalım ama Antalya’da kapatamıyoruz. Ispartalı hemşerilerimiz Antalya’ya gidiyor, onun için bu da bir tedbir değil. 113 Cadde ile Kaymakkapı Meydanı arasına sıkışmış, belediyenin hiç ilgilenmediği, esnafın kaderine terk edilen bir yapı, bu yapının ayakta kalması mümkün mü? Bizim örneğimiz bu yapı değil, bunu başaranlar. Biz bununla ilgili bir icatta yapacak değiliz. Bunu başaran birçok ilimiz var. Bizim yapacağımız şey onların başarılarını Isparta’da uygulamak. Ancak bu da yeterli değil. Ticari alanlarımız maalesef planlı olarak büyümüyor. Çarşı merkezimiz genişlemeyince otopark sorunu ortaya çıkıyor. Çarşı merkezi genişlemeyince bu sorunu çok katlı otoparkla çözemezsiniz. Belki şuan için bir pansuman ama çözüm değil.

‘’BENCE ÇÖZÜM DEĞİL’’

Şehrin merkezi köhneleşirken, ovayı imara açmak, şehrin merkezini kaderine terk etmektir. Şehrin merkezi kaderine terk edilirse, rastgele hatır, gönül ilişkileriyle yapılaşmalar oluşursa bir süre sonra bu şehirde çocuklarımızı da tutamaz oluruz. Onun için şehri bir bütün olarak görmemiz lazım. Şehri yeni bir imar planıyla revize etmemiz lazım. Bunu yaparken de benim müteahhidim, benim arkadaşım ve dostum kültürüyle değil.  Çünkü belediyecilik ciddi bir iştir. Hatır, gönül ve selamla yönetilecek değil. Esnafımızın yaşatılması için şehrin yeniden imar edilmesi ve şehrin merkezini yeniden dizayn edilmesi gereklidir. Yeniden dizayn edersek esnafımızın yaşama şansı devam eder. Yoksa açılmasını engellemek ya da şehrin uzağına göndermek bence çözüm değil" diye konuştu.

Bu haber 691 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...