Ulusal Süt Konseyi toplandı

14 Ocak 2014 18:02

Çiğ Süt Fiyatının 2014 yılının ilk altı ayı için geçerli olacak fiyatın belirlenmesi için yapılan çalışmaların ilki gerçekleşti.

9 Ocak 2014 Pazar günü saat 14:00’da Ulusal Süt Konseyi Merkez Binasında gerçekleştirilen toplantıya üreticiler adına Köy-Koop, HayKoop (Hayvancılık Kooperatifleri Merkez Birliği), Süt Üreticileri Birliği, DSYB Genel Başkanlarının katıldığı toplantıya Süt Sanayi firmalardan Ülker, Pınar, Danone, yörsan, yörükoğlu gibi süt sektörünün önde gelen isimleri katıldı.

Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı adına ise Hayvancılık Genel Müdürü Mustafa Kayhan ve daire başkanlarının katıldığı toplantı hakkında açıklama yapan Köy- Koop Genel Başkanı Yakup Yıldız, ‘Çiğ Süt fiyatının önümüzde ki ilk 6 ay için fiyat belirleme çalışmalarının ilki olan toplantıyı gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Geçtiğimiz yılın son 6 ayında Çiğ Süt Fiyatı olan 1 TL’nin önümüzde ki ilk 6 ay için fiyatının 1,2 TL olmasını talep ettik. Ancak Süt Sanayicileri ile uzlaşma sağlanamadı’ dedi.

UZLAŞMA SAĞLANAMADI

Üretici Birliklerinin talebine sıcak bakmayan Süt Sanayi Firmaları  Soğutulmuş Çiğ Süt fiyatının 2014’ün ilk altı ayında fiyatın (1 TL) sabit kalmasını talep etti. Köy-Koop Genel Başkanı Yıldız, ‘Üretici Birlikleri ile Firmalar arasında uzlaşma sağlanamamasından dolayı konseyin toplantısı 15 Ocak 2014 Çarşamba gününe ertelendi’ açıklamasını yaptı.

 

Bu haber 647 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...