“Akla gelmeyecek eserlere yönelmek” istiyor

14 Ocak 2014 18:08

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, El Sanatları ve oymacılık atölyesi ziyaretinde gazetecilere çok önemli açıklamalarda bulundu. Isparta gülünün sanata yansıtılmasına yönelik önemli işlere imza atıldığını belirten Günaydın, “Akla gelmeyecek eserlere doğru yönelmek istiyoruz. Sanat tarihi ve kültürünü aramak isteyen insanlar bunu zaman içerisinde ilimizde bulacaklar” dedi

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, seçim çalışmalarına kısa bir süre ara vererek sanatsal çalışmaların yapıldığı belediyeye ait atölyeyi ziyaret etti. Yanına gazetecileri de alan Günaydın, atölyede yapılanlar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Son olarak Halı, kilim müzesinin kapısının ve dolaplarının büyük bir incelikle bu atölyede yapılmaya devam ettiğini dile getiren Günaydın, akla gelmeyecek projelere de burada imza atmak istediklerini belirtti.

“BAŞLANGIÇTA BU NOKTAYA GELECEĞİMİZİ TAHMİN ETMİYORDUK”

Yaklaşık 4 yıldan bu yana atölyede sanatsal çalışmalar yapıldığını ve vitrine koyulacak değil açık artırma ile satılabilecek üretimler yapıldığına dikkat çeken Günaydın, “Başlangıçta bu noktaya geleceğimizi hiç kimse tahmin etmiyordu. Bu çalışmalar sonucunda vitrine koyulacak değil de açık artırma ile satılabilecek üretimler yapılıyor. Isparta Belediyesi’nin oymacılık dediği sanat bu noktalara geldi. Hiç yapılamayan ve hiç de yapılamayacak eserleri yapıyoruz. Çünkü bizim gülümüzü kimse yapamaz. Artık Isparta gülü her yerde işlenmeye başlandı. Bir sanatçı yalnız 1-1,5 yılda ancak Isparta gülünü tanıyabiliyor. Gülü tanımak çok önemli. Isparta gülünün sanata yansıtılmasıyla beraber 4. yılımızı tamamladık. Hiçbir şeyin sonu yoktur. Sanatın da sonu yoktur. Arayışta sonsuzluktur. O yüzden bu ofisimizin adı Arayış Ofisi” dedi.

“AKLA GELMEYECEK ESERLERE YÖNELMEK İSTİYORUZ”

Öte yandan Isparta’ya böyle bir atölye kazandırmayı çok istediklerini ve bunu başardıkları için mutlu olduklarını dile getiren Günaydın, “Burada Türk tarihi ve kültürünü de ortaya çıkartıyoruz. Bu kademeden sonra akla gelmeyecek eserlere doğru yönelmek istiyoruz. Bu konuda da arayış içerisindeyiz. Çalışan arkadaşlarımızda konuya hâkim oldular. Artık tablolara geçtiler. Picassso’nun eserlerini yapıyorlar. Bunları da ahşaptan yapıyorlar. Biz artık ahşabın zirvesine geldik. Bir zirve daha arıyoruz. Bu atölyemiz buna ulaşacaktır.

“KAYBOLAN SANATI YENİDEN GÜN YÜZÜNE ÇIKARACAĞIZ”

Bir zamanlar olan ancak sonradan kaybolan sanatı yeniden gün yüzüne çıkartacağız. Gökkubbe modern bir yapı olmasına rağmen kapısı Türk geleneğinin en büyük eseri olarak yapılacak. Şimdi onun çalışma ve araştırmalarına başladı. Ama bu çalışmalar hızlı bile olsa en az 1 yıl sürüyor. Geçici bir kapı takıp, bu kapı bittikten sonra yeni kapısını da takacağız. Artık sanat tarihi ve kültürünü aramak isteyen insanlar bunu zaman içerisinde Isparta’da bulacaklar” diye konuştu.

 

 

 

Bu haber 661 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...