Eğirdir Belediyesi Kervansaray Mezarlığı’nda düzenleme yapıyor

15 Ocak 2014 15:23

Eğirdir Belediyesi’nin kış günlerinde de hizmetleri aralıksız devam ediyor.

Yol düzenlemeleri, kaldırım çalışmaları, köprü yapımı, çok maksatlı düğün ve toplantı salonu, Çarşı merkezinde asansörlü tuvalet yapımı, çocuk parkları, camlı duraklar, yeni sera çalışmaları, okul ihtiyaçlarının giderilmesi, Sanayi tarafında kamyon garajı düzenlemesi, derelerin ıslahı, yolların bakımı, Selçuklu Hamamı’nın restorasyonu, yeni ışıklandırmalar, sokak levhalarının takılması, Pınarpazarı’na tuvalet, mahallelerin umumi temizliği, refüjlerin ve çiçek dikilecek yerlerin bahara hazırlığı gibi çalışmaların yanında Mezarlıkları ihmal etmeyen Eğirdir Belediyesi, Kervansaray Mezarlığı’nda yeni yapılan düzenlemeyle dikkatleri üzerine çeken Şadırvanın etrafını kısa zamanda kumlamalı renkli taşlar döşeyerek halkın takdirini topladı.

Kervansaray Mezarlığı’na yeni bir çehre kazandıran Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, yapılan çalışmaları Cumartesi Pazar demeden bizzat yerinde takibediyor.

Çalışmalar sırasında sık sık çalışanlarla ve halkla birlikte olan, görüş alışverişinde bulunan Belediye Başkanı Osman Nuri özmeral, “Mezarlıklarımıza yapılan hizmetler Belediyemize bereket getiriyor. Her geçen gün mezarlıklarımıza yapılan hizmetlerimiz çoğalıyor.  Mezarlıklarımızın eksikliklerini gidermeye çalışıyoruz. İlk zamanlarda, mezarlığa giriş kısmında el işçiliği taş oymacılığı sanatı icra edilerek kemer yapılmıştı. Şimdi de yine giriş yanında Gasilhane yaptırıyoruz. Üst katı mescid olarak yapılıyor. Vefat edenlerin muhafaza edileceği soğuk odaların da bulunduğu gasilhane büyük bir ihtiyacı giderecek şekilde yapılıyor. Kaynaklarımızı saygıdeğer halkımız ve Eğirdirimiz için harcıyoruz. Hizmetlerimiz devam ediyor” dedi.

Başkan Özmeral, “Sadece yatırım yapmak değil, mezarlık ve cenaze hizmetlerimiz, zengin olsun fakir olsun herkese ücretsizdir. Yeni cenaze yıkama aracımız ve cenaze nakil aracımız hizmet verirken, bütün mezarlıklara, cenaze evlerine sandalye, oturak, masa, seyyar ses yayın cihazı gibi hizmetlerimiz de devam ediyor” açıklamasında bulundu.

 

Bu haber 1044 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...