‘Her mahalle birbiriyle rekabet eder hale getirilecek”

15 Ocak 2014 15:37

CHP ilk seçim bürosunu açtı. Davraz Yaşam Hastanesi arkasında yapılan seçim bürosunun açılışına çok sayıda partili katılırken, Dinar Belediyesi Bandosu da açılışa renk kattı. Açılışta konuşan CHP Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı MHP İl Başkanı İsa Yalçın’ın açıklamalarına cevap vererek “Sayın Yalçın CHP’nin bize ne desteği oldu? demiş. Kendisi bu desteği göremiyorsa belediye başkanına sorsun. Bu desteği görmek için matematik bilmek gerekiyor. Sayın yalçın önce matematik bileceksin” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ilk seçim bürosunu Davraz Yaşam Hastanesi arkasında açtı. Dinar Belediye Bandosu’nun renkli gösterisi ile başlayan açılış töreni okunan duanın ardından kurdele kesimi ile devam etti. Açılış törenine katılan çok sayıda CHP Üyesi kurdele kesilirken ‘Umudun adı Lütfü Çakmakçı’ sloganları attı.

Bando eşliğinde yapılan açılış töreninde konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Prof. Dr. Çakmakçı “CHP’nin oylarının MHP’ye gittiğini söylüyor. Oy pusulasını ellerine aldıklarında bunu nasıl ayırt ediyorlar, bilmiyorum” diye açıklama yapan MHP İl Başkanı İsa Yalçın’a cevap verdi. Prof. Dr. Çakmakçı; “MHP İl Başkanı İsa Yalçın CHP’nin ne desteği olduğunu bilmediğini söylemiş. Sayın İsa Yalçın önce Belediye Başkanına sorsun o oyları, sonra da matematiği biraz öğrensin. Matematiği bilmeden bu işler olmaz” diye konuştu.

Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfi Çakmakçı, seçim bürosunun açılışında yaptığı konuşmasında, “Biz 70 bin aile ve 240 bin Ispartalı ile hep birlikte kol kola, hiç ayrılmadan ileriye koşarak Isparta’yı geliştireceğiz. Şehrimizi zenginleştireceği. Bunun için de birlikte çalışacağız.” dedi.

Her mahallenin birbiriyle rekabet eder hale getirileceğini ifade eden Çakmakçı, “Bir mahalleyi diğer bir mahalle ile rekabet içinde göreceğiz. Böylece kol kola giren, sevgiyi bölüşen eski Isparta’yı yaşatan bir noktaya getireceğiz. Buraya aramıza katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

CHP İl Başkanı Vedat Şenol ise, “Bu bir iktidar yürüyüşü, bu bir yerelde iktidara gitmenin önemli bir adımıdır. CHP’nin halkçı politikalarının uygulanacağı, Lütfi Çakmakçı’nın şahsında simgeleşen sosyal ve demokratik belediyecilik bundan sonra hayata geçecek. Isparta’nın büyük bir şehir haline geleceğini hep birlikte göreceğiz. Göç veren değil, göç alan bir şehir haline geleceğiz. Aynı Eskişehir gibi Türkiye’nin gözünün olduğu bir şehir olacak. Sosyal ve kültürel yaşamın üst seviyeye çıkacağı bir noktaya geleceğiz.” ifadelerini kullandı.

 

 

Bu haber 657 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...