ITSO, Isparta ekonomisini 2023’e hazırlıyor

16 Ocak 2014 16:18

ITSO’nun hazırladığı proje kapsamında, 1 buçuk ayda 17 meslek komitesi halinde 3 bini aşkın farklı sektör temsilcisi işadamıyla sinerji toplantıları yapılarak sektör sorunları ve durumu belirlendi. 

ITSO’nun Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı, 2013 Yılı Doğrudan Faaliyet Mali Desteği kapsamında desteklenen Isparta’nın Sektörel Görünüm Raporu ve 2014-2023 Isparta Ekonomisi Gelişim Strateji Belgesi’nin Hazırlanması projesine çerçevesinde düzenlediği meslek komite toplantıları sona erdi. Proje kapsamında ITSO bünyesinde farklı sektörlerde 17 meslek komitesi üyeleriyle toplantı yapılarak,  ilk defa Isparta’nın sektörel görünüm raporu hazırlanıyor. Proje koordinatörlüğünü ITSO Genel Sekreteri Erkan Ayan’ın yaptığı çalışmayla Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Isparta’da sektörel sorunların tespit edilmesi, sektörel görünüm raporu hazırlanması ile 2014-2023 Isparta Ekonomisi Gelişim Stratejinin ortaya çıkarılması  amacıya Aralık ayından itibaren 17 meslek komite üyeleriyle toplantı yaptı.  SDÜ’den uzmanların da katılımıyla sektörel sorunların değerlendirildiği toplantılarda komite üyeleri kendi sektörleriyle ilgili sorunları ve gelecek beklentilerini anlatarak çözüm önerileri ve gelişim stratejilerini görüştüler.

Yaklaşık 3 bini aşkın ITSO üyesinin katıldığı toplantılarda sektör temsilcileri aynı masada toplanarak kendi sorunlarını konuşup, toplantıda hem yazılı hemde sözlü şekilde anlattılar. Her sektörün sorunu ve gelecek beklentisi kayıt altına alınarak önümüzdeki günlerde yerel aktörlerin de katılımıyla hazırlanacak 2014-2023 Isparta Ekonomisi Gelişim Strateji Belgesine ışık tutacak. Böylece sektör sorunlarının çözüme kavuşması sağlanacak ,gelecek vizyonu belirlenecek.

Çalışmanın şekillenmesinin ardından ITSO organizasyonunda önümüzdeki haftalarda yapılacak geniş katılımlı toplantı ile çalışmanın çıktıları ana hatlarıyla kamuoyu ile paylaşılacak.

AMACIMIZ EKONOMİMİZİ GÜÇLENDİRMEK

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen  projenin Isparta adına çok önemli olduğunu belirterek, şu bilgileri verdi: “Isparta Ticaret ve Sanayi Odası olarak ilimizin ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda gelişmesi,sürdürülebilir kalkınması için çaba gösteriyoruz. Projemizi de bu amaç çerçevesinde hazırladık.  Projemiz kapsamında, sektörel sorunların tespit edilmesi ve çözüm önerilerinin belirlenmesi, yapılacak sektör analizlerinin neticesinde hazırlanacak olan yayının yerel aktörlere sürdürülebilir 10 yıllık gelişim strateji geliştirmeleri aşamasında kılavuz olarak kullanılması, Isparta'ya yapılması planlanan yatırımlara rehber teşkil edecek bilgilerin detaylandırılması ve Isparta Ekonomisinin 2014 – 2023 yılları için 10 yıllık sürdürülebilir kalkınma stratejisinin belirlenmesini amaçladık. Isparta’daki esnaflarımızın sanayicilerimizin işadamlarımızın ticaretleriyle meslek gruplarıyla ilgili sorunlarını tespit edip sorunları çözmek, sorunlar yoksa üyelerimizin mesleki ekonomik anlamda gelişmesi için neler yapmamız gerekiyorsa onları tespit etmeye çalıştık. Sinerji oluşturarak birlikte el ele geleceğe emin adımlarla yürüyeceğiz. “

 

 

Bu haber 671 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...