Dededen toruna geleneği sürdürmek istiyor

16 Ocak 2014 16:31

Kısa bir süre önce vefat eden Hisar Mahallesi Muhtarı Erdoğan’ın Alyüz’ün oğlu Mehmet Alyüz, dedesi ve babası gibi muhtar olmak istiyor. 2014 yerel seçimlerinde muhtarlığa adaylığını açıklayan Alyüz, “Benim dedem de muhtardı. Ardından babam muhtar oldu. Şimdi de ben muhtar olmak istiyorum” dedi.

Isparta’nın en çok sevilen isimlerinden Hisar Mahallesi Muhtarı Erdoğan Alyüz kısa bir süre önce rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybetmişti. Babasının 27 yıldır aralıksız Hisar Mahallesi muhtarı olarak görev yaptığını ve ölümünün ardından görevi kendisinin devralmak istediğini belirten oğul Mehmet Alyüz, muhtarlığa adaylığını açıkladı.

DEDE DE MUHTARDI BABA DA

İlginç bir hikâyesi olan Mehmet Alyüz, dedesinin de muhtar olduğunu ondan görevi babasının aldığını ve şimdi de kendisinin muhtar olmak istediğini belirtti. Rahmetli babasının 27 yıldır kesintisiz muhtarlık yaptığına değinen Mehmet Alyüz, “1971-1986 arası dedem muhtarlık yaptı. Dedem felç olunca ondan görevi babam devraldı. Ben de 3. kuşak olarak görevi rahmetli babamdan almak istiyorum” diye konuştu.

“HİÇBİR BEKLENTİMİZ OLMADI”

3 kuşaktır hiçbir beklenti içinde olmadan mahallelerine hizmet etmeye çalıştıklarını dile getiren Alyüz, “1971 yılından bu yana hep halkımıza hizmet ettik. Bundan sonra da hizmet etmek istiyorum. Mahallemizin birkaç öncelikli sorunu var. Onları çözeceğim” dedi.

“SOSYAL TESİSİMİZ YOK ONA YOĞUNLAŞACAĞIM”

Öte yandan babasının yapmış olduğu hizmetleri devam ettirmek ve babasından almış olduğu bilgi ve tecrübe ile göreve talip olduğun açıklayan Mehmet Alyüz, “Mahallede şuanda sosyal tesisimiz yok. Bunun için yerimiz de yok. Bu konuda gerekli mücadeleye vereceğiz. Mahallede binalar da eski yapılar. O yüzden Kentsel Dönüşüme destek vereceğiz.

MUHTAR OLMADIĞI HALDE MAHALLENİN SORUNLARIYLA İLGİLENİYOR

Diğer taraftan babasının vefat etmesinin ardından muhtar olmadığı halde mahallenin sorunlarıyla ilgilenmeye devam ettiğini belirten Alyüz, “Babamın izinden koşturuyorum. Mahallenin sorunlarıyla ilgileniyorum. Fakir ailelerimiz var. Onlarla ekonomik durumu iyi olanları buluşturuyorum” şeklinde konuştu.

 

 

Bu haber 920 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...