Belediye Koçtepe mevkiine hayvan barınağı kuruyor

16 Ocak 2014 16:33

Isparta Belediyesi uzun süren tartışmaların ışığında hayvan barınağı kurma kararı aldı. Koçtepe mevkiine kurulması düşünülen barınağın 4-5 ay içerisinde tamamlanması bekleniyor. Bu anlamda Hayvan Hakları Koruma Kanununu baştan aşağı inceleyen heyet işi ince eleyip sık dokuyacak.

Isparta Belediyesi ile hayvan severler arasında uzun süredir devam eden barınak tartışmasında somut adımlar atılmaya başlanıyor. Belediye Meclisi’nin de gündemini meşgul eden ve kanunun belirttiği nitelikte barınak yapılması için Isparta bölgesinde yer olmadığını belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yeni bir hamlede bulunuyor.

KOÇTEPE MEVKİİ SEÇİLDİ

Uzun süren araştırmalar sonrası barınağın yapılması için Koçtepe mevkii uygun görüldü. Barınağın proje aşamasında olduğu ve 4-5 içinde tamamlanmasının da planlandığı öğrenildi.

HAYVAN HAKLARI KORUMA KANUNU ÇOK SERT

Öte yandan hayvan hakları koruma kanuna göre hareket eden Isparta Belediyesinin işi ince eleyip sık dokuyacağı öğrenildi. Kanun maddelerine göre hayvanlar barınakta en fazla 2 hafta süreyle kalabilecekler.

HAYVANLAR ALINDIKLARI YERE GERİ BIRAKILACAKLAR

Yine kanuna göre hayvanların önce toplanıp barınağa götürüleceği ve burada aşılama ve kısırlaştırma işinin yapılacağı bildirildi. Bu işlemlerin ardından 10 gün sahiplenmesi için bekletilecek olan hayvanlar talep görmediği takdirde 7 gün daha barınakta misafir olacak. Kanuna göre bu süreci tamamlayan hayvanlar kayıt altına alınarak alındıkları yere tekrar bırakılacaklar. Barınağın projesinin önümüzdeki günlerde tamamlanacağı ve çalışmalara da biran önce başlanacağı belirtildi.

 

Bu haber 1679 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...