Mühendislik Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Yapıldı

17 Ocak 2014 15:46

Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi akademik kurul toplantısı, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cengiz Kayacan, Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan Küçüköner ve akademisyenlerin katılımıyla Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Erdoğan Küçüköner, fakültenin akademik ve fiziki yapılanması hakkında bilgi verdi.

Üniversitelerin yaşanan teknolojik gelişmelere göre kendilerini mutlaka yenilemeleri gerektiğini, aksi taktirde uzun dönemde sürdürülebilir rekabeti sağlayamayacaklarını belirten SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu da sosyo-ekonomik, bilimsel, teknolojik ve toplumsal tüm gelişmelerin dünyanın tamamını etkilediğini söyledi. Bilginin hızlı bir şekilde eskidiğini vurgulayan İbicioğlu, “Değişen şartlara göre kendimizi yapılandırmalıyız. Üniversiteler, özellikle uygulamalı bilimler, talepteki değişimlere uygun olarak kendini yapılandırmak zorundalar. Uygulamalı bilimler ve mühendislik sahalarında bilgiyi en etkin şekilde sektöre kanalize etmemiz gerekiyor. “ dedi.

İbicioğlu konuşmasının devamında SDÜ’ye yapılan yatırımlar, tamamlanan ve devam eden projeler hakkında bilgi verdi.

 

Bu haber 804 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...