“Bir turist Isparta’ya geldiği zaman ne yapacağını bilmeli”

17 Ocak 2014 15:58

İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, diğer illerde olduğu gibi Isparta’nın da turizm alanına yoğunlaşması gerektiğine vurgu yaptı. Kılıç, “Bir turist buraya geldiği zaman nerede tatilini geçirecek, nerede konaklayacak, nerede yemek yiyecek ve nerede alışveriş yapacak bunlarla ilgili altyapıdaki standartlarımızın iyileştirilmesi gerekiyor” dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, Isparta turizmine katkı sağlamak adına tüm ilgili kurumların kolektif şekilde katkı sağlaması gerektiğini bildirdi. İlimizin; Kış, inanç, kültür, doğa ve sağlık turizmi açısından çok büyük bir potansiyelinin bulunduğunu ancak gelen turist sayılarında istenilen seviyelere çıkılamadığını belirten Kılıç, bunun için ortak aklın ortaya çıkması gerektiğini savundu. Turizmin sadece Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün işi gibi algılanmaması ilgili meslek örgütleri ve kurumlarının da buna katkı sağlaması gerektiğine değinen Kılıç, şunları söyledi;

“KONYA’NIN MEVLANASI, ESKİŞEHİR’İN YUNUS EMRESİ VAR”

“Nasıl Konya’da Mevlana, Eskişehir’de Yunus Emre gibi ziyaret edilen mekânlar varsa ilimizde de birçok yer ziyaretçiler tarafından ziyaret edilmektedir. İlimiz turizm potansiyelinin ayağa kaldırılmasında, gerek altyapı gerekse tanıtım çalışmalarında diğer kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği içinde gerekli çalışmalar yürütmeliyiz. Isparta potansiyeli üzerinde bulunan tüm kültür ve turizm değerlerimizi mahalli idareler, kamu kurum ve kuruluşlar, üniversite, sivil toplum ve meslek örgütleri ile hep birlikte kolektiflik gerektiren bir husustur.

“BİZİM DE GÜLÜMÜZ VAR VE TURİST BURAYA

GELDİĞİNDE NE YAPACAĞINI BİLMELİ”

Isparta gülü ile de tanınır. Keçiborlu’nun Senir ile Gönen’in Güneykent Kasabalarında gülle ilgili yerel yönetim ve özel sektörün ciddi çalışmaları var. Bu potansiyeli daha da artırmamız lazım. Bir turist buraya geldiği zaman nerede tatilini geçirecek, nerede konaklayacak, nerede yemek yiyecek ve alışveriş yapacak bunlarla ilgili altyapıdaki standartlarımızın iyileştirilmesi ve geliştirilmesine yönelik çalışmalar tüm kesimlerce kolektif olarak yapılması gerekmektedir.”

 

 

Bu haber 782 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...