Yapılar yere değil yukarıya yoğunlaştırılacak

17 Ocak 2014 15:59

Metro Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özaydın, Gölcük yolu MERKO karşısında yapacağı toplu konut projesinde yeni bir anlayış getiriyor. Önceki sisteme göre konutlar mevcut alanın içine sığdırılmaya çalışılıyor ve yeşil alan şansı pek kalmıyordu. Özaydın yeni projesinde dairelerin kata yoğunlaştırılacağını ve yeşil alana daha fazla yer bırakılacağını bildirdi.

Isparta’da inşaatın öncüsü Metro Mühendislik’in Gölcük yolu üzeri MERKO karşısındaki 10 bin m2’lik alanda uygulamak istediği toplu konut projesinin imar düzenlemesi Belediye Meclisi’nin gündemine gelmiş, İmar Komisyonu konuyu Meclis’in takdirine bırakmış, gizli oylama teklifi reddedilirken, yapılan açık oyma sonucu oylar eşit çıkınca Başkan Yusuf Ziya Günaydın,  imar teklifinin kabulünden yana tavır koymuştu.  

5 KATLI LÜKS KONUTLAR

İmar düzenlemesinin kabulünden sonra gazetecilerin projeye ilişkin sorularını yanıtlayan Metro Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özaydın,  daha önce 3 ve 4 katlı inşa edilmesi planlanan 24 ayrı bina yerine şimdi 5 katlı 4 blok yapılacağını söyledi. Özaydın, “Bizim orada 24 parsel arsam ve bunların hepsi birbirine bitişik durumda. Bunların hepsi birleştirilecek ve tek parsel haline gelecek. Önceki mevcut imar durumuna göre 24 bina yapmak yerine şimdi sadece 4 bina inşa edeceğiz ve bunlar 5 katlı olacak. Önceden 3 ve 4 katlı olarak planlanmıştı. Projenin daha askı süresi ve haritacılık işlemleri var. 70 dairelik bir proje. Lüks konforu yansıtan projede yer altına katlı otopark ve fin hamamı yapma düşüncemiz var” dedi.

BOL MİKTARDA YEŞİL ALAN

Günün şartlarına uygun en güzel projeyi üretmeye çalışacaklarını ifade eden Özaydın, “24 bina yaptığınız zaman ortada yeşil alan ve çocuk oyun alanları kalmıyordu. Orada bir bina yığını oluşuyordu. Bunu bugünkü durumda yaptığınızda 4 bina, 10 bin m2’lik alanda yapılacak. Yani bol miktarda sosyal donatı alanı kalıyor. Günümüz şartlarında doğru olan da bu” diye konuştu

ÖNÜMÜZE TAŞ KOYMAK İSTEYENLER VAR

İmar tekliflerine onay veren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a teşekkür eden Özaydın, “Başkanımız ufku geniş bir insan. Şehre değer katmanın peşinde. Geçmişte sürtüşmelerimiz olan birkaç kişi ise bugün Mecliste. Onlar da olayı farklı bir boyuta çekmeye çalışarak, insanların kafasını bulandırmaya çalışıyorlar. Amaçları benim önüme taş koymak” diyerek sitemini de dile getirdi.

 

Bu haber 1223 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...