Teknoloji Fakültesi son sınıf öğrencileri İş Yeri Eğitimlerini başarıyla tamamladı

19 Ocak 2014 17:15

Süleyman Demirel Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği ve İmalat Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencileri 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi "İşyeri Eğitimi" uygulamalarını başarıyla tamamladı.

Öğretim üyeleri ve işyeri eğitimi yetkilileri eğitim sonunda yapılan mülakat ve anket değerlendirmelerine göre iş yeri eğitimi uygulamasının amacına ulaştığını söyledi. Öğrenciler eğitim kapsamında sektör ile ortak olarak özellikle "2241/A Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Tezi" projeleri geliştirme fırsatı yakaladı ve birçok öğrenci de mezuniyet sonrası için iş teklifleri aldı.

İŞ YERİ EĞİTİMİ HAKKINDA

Teknoloji Fakültesi, 4. sınıf öğrencilerini eğitimlerinin 7. yarıyıllarında,-72 gün staj uygulamasına ilave olarak- 14 hafta boyunca "İşyeri Eğitimi"ne göndermektedir. "İşyeri Eğitimi" firmaları, kurumsallaşarak eğitim ve Ar-Ge altyapısını oluşturmuş işletmeler arasından seçiliyor. Böylece mühendis adayı öğrenciler, mezun olmadan sektörü tanıma, mesleki ve teknik olarak beceri ve görgülerini arttırmaya yönelik, müfredatı ve programı belirli bir uygulamayı gerçekleştirmiş oluyor.

 

Bu haber 645 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...